El Torcal, een uniek natuurpark in Málaga

El Torcal, een uniek natuurpark in Málaga, dat je zeker gezien moet hebben. De provincie Málaga kent vele mooie natuurgebieden. Elk gebied is uniek en ziet er totaal anders uit. Maar El Torcal is toch wel heel bijzonder en is onze favoriete plek. Vanaf de vakantiehuizen van Finca Las Nuevas kun je het bijzondere rotsmassief van natuurpark El Torcal al zien liggen.

 

 

Een bezoek aan El Torcal, mag je niet missen

De berg torent boven het glooiende landschap uit. Op het eerste oog lijkt het gewoon een rots. Maar als je dichterbij komt, gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Wandelend, fietsend of per auto één van de mooiste en spectaculairste kalksteen landschappen ontdekken, staat garant voor een geweldige dag uit.

Zelfs als je niet zo goed kunt lopen, is het toch zeker nog de moeite waard om El Torcal te bezoeken. De weg naar boven is adembenemend. En eenmaal boven kun je vanaf het terras bij het bezoekerscentrum genieten van dit unieke landschap of misschien nog even naar het uitgangspunt lopen, wat via een vlak pad bereikbaar is.

Een stukje geschiedenis van El Torcal

Honderdmiljoen jaar geleden lag dit gebied onder zeeniveau. Door de krachtige bewegingen in de aardkost is dit gebied opgestuwd tot bergen van 1300 meter hoogte. De bergen zijn gevormd uit kalksteen. Omdat dit een zacht gesteente is, hadden wind en regen miljoenen jaren de kans om de bergen te vormen. Dat heeft de prachtige gelaagde rotsen opgeleverd, die we vandaag de dag nog kunnen zien.

De rotsen lijken wel als een berg pannenkoeken op elkaar te balanceren. Een ‘pannenkoek’, oftewel een laag, heeft er een miljoen jaar over gedaan om gevormd te worden. Dit maakt El Torcal, een uniek natuurpark in Málaga.

El Torcal, een uniek natuurpark in Málaga

Overal waar je kijkt, blijf je je verbazen over de spectaculaire rotsformaties. De omgeving heeft iets mystieks. Ondanks dat dit een toeristische trekpleister is, is de natuur prachtig. Met een beetje geluk zie je de berggeiten of steenbokken van rots naar rots springen.

Tip voor El Torcal, een uniek natuurpark in Málaga 

Voordat je naar het natuurpark El Torcal rijdt, kijk dan even of er geen grote wolk boven de berg hangt. Als dat zo is, neem dan een extra trui/jas mee, omdat de temperatuur boven op de berg zo tien graden met hier kan verschillen.

Als je nog een paar dagen langer op vakantie bent, dan zouden wij je adviseren een ander keer naar El Torcal te gaan, zodat je zeker weten een mooi uitzicht hebt.

El Torcal een uniek natuurpark

Parkeren en wandelroutes

In de weekenden en vakanties kan het druk zijn bij El Torcal. Omdat er boven op de berg beperkte parkeerruimte is, sluiten ze dan vaak de weg naar boven. Waardoor het kan zijn dat je de auto onder aan de berg moet parkeren en dan met de bus of lopend verder moet gaan. Boven is naast de parkeerplaats een klein bezoekerscentrum met restaurant.

Vanaf deze plek starten ook twee bewegwijzerde wandelroutes, waarin je in ons ebook meer over leest. 

Wij willen je aanraden om je eigen lunchpakket mee te nemen naar deze plek. Zo kun je zelf een unieke picknickstek uitzoeken en kun je langer genieten van deze magische plek.

El Torcal combineren met Antequera

Wij zijn gek op het maken van combinaties. Houd je daar ook van. Combineer dan je bezoek aan natuurpark El Torcal met een bezoekje aan Antequera.

Dit mooie stadje ligt aan de andere kant van de berg aan de voet van El Torcal. En als je er dan toch bent, dan kun je wellicht ook de dolmen van Antequera bezoeken.

El Torcal een magisch wandelgebied in Málaga
overzichtsfoto van El Torcal  uniek natuurpark bij Málaga
Berggeit bij El Torcal
El Torcal onze favoriete plek
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten