Golfen in Andalusië

Golfen in Andalusië is ideaal. Andalusië heeft een heerlijk klimaat. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is het daarom een Eldorado voor golfliefhebbers. Zelfs in de winter kun je lekker in de zon een balletje slaan. In de buurt van Finca Las Nuevas in de provincie Málaga is er altijd wel een golfbaan in de buurt.

 

 

Golfbanen aan de Costa del Sol

 

Golfen in Andalusië is absoluut niet saai. Een fervente golfer kan bij wijze van spreken elke dag een andere baan uitproberen. Alleen al in de provincia Málaga zijn er 52 golfbanen te vinden. De meeste golfbanen bevinden zich aan de Costa del Sol, maar ook in het binnenland van Andalusië zijn er diverse banen te vinden.

Golfbanen in de buurt van Finca Las Nuevas

Binnen een half uurtje rijden van onze vakantiehuizen, vind je al twee mooi aangelegde golfbanen. Wij spelen met veel plezier op deze banen.

Lauro Golf

Deze golfbaan  is gelegen tussen de dorpen Alhaurin el Grande en Alhaurin de la Torre. De baan is prachtig gelegen aan de voet van de Sierra de Mijas met hier en daar uitzicht op Málaga en de middellandse zee. De baan heeft een landelijke uitstraling met mooie knoestige olijfbomen langs de fairways.

Als je wilt, kun je hier de hele dag golfen, want de golfbaan telt 27 holes! De laaste 9 holes liggen wat meer tegen de berg op, dus als je geen buggy hebt, is het hier af en toe wel wat klimmen.

Bij de golfbaan is in een oude andalusische cortijo een restaurant met mooi terras. Je zit er heerlijk in zon of in de schaduw onder de oude grote boom.

Alhaurin Golf

Een andere mooie golfbaan niet ver van Finca Las Nuevas is Alhaurin Golf. Ook deze golfbaan ligt in het binnenland, bij het dorp Alhaurin el Grande.

De baan ligt eveneens aan de voet van de Sierra de Mijas, waardoor je af en toe vrij steil omhoog moet lopen, maar het uitzicht is prachtig. En door de grote variëteit van typische mediterrane vegetatie loop je in een schitterende omgeving en is elk hole weer anders. Je zult zowiezo elke club gaan gebruiken.

De baan telt achtien holes. Vanaf het restaurant kijk je prachtig uit over de heuvels.

Golfbanen aan de kust

Je kunt elke dag van je vakantie wel een andere golfbaan uitproberen. De Golfbanen aan de kust worden vaak omgeven door urbanisaties met vakantiewoningen. Maar ook als je niet in deze urbanisaties verblijft, kun je vaak online al een greenfee reserveren.

De prijzen voor een greenfee zijn goed te doen. De zomermaanden worden gezien als het laagseizoen, aangezien de temperaturen in de middag aardig kunnen oplopen.

Wij hebben nog niet veel tijd gehad om te gaan golfen en zijn ook niet vergevorderd, dus kunnen geen persoonlijke ervaringen delen over de golfbanen aan de kust. Maar om een idee te geven welke golfmogelijkheden er aan de kust zijn, kun je deze golfbanen in Andalusië ook eens bekijken. 

Golfbanen in Andalusië
golf buggy
Golf in Andalusië
Golfen in Spanje
golfclub

Waar kun je nog meer golfen in Andalusië?

 

 

Los Naranjos, Marbella

Als je de website mag geloven is dit een van de beste golfbanen van Spanje.

Westin La Quinta, Marbella

Iets landinwaarts van Marbella in de bergen van Sierra Blanaca, kun je in Benhavís genieten van een prachtig aangelegde 27 holes golfbaan.

Mijas Golf, Mijas

Deze golfbaan is een van de meest populaire golfbanen aan de Costa del Sol. De banen zijn in goede conditie en er heerst een gezellige sfeer met goede service, volgens de website.

Parador de Golf, Málaga

Op de golfbaan van Parador de Golf kun je golfen aan zee. Vanaf verschillende fairways kijk je uit over de middellandse zee. Het enige nadeel is dat je ook zicht hebt op de net opstijgende vliegtuigen van de nabijgelegen luchthaven.

Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten