Golfen in Andalusië

Golfen in Andalusië is ideaal. Andalusië heeft een heerlijk klimaat. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en is daarom is een Eldorado voor golfliefhebbers. Zelfs in de winter kun je lekker in de zon een balletje slaan. In de buurt van Finca Las Nuevas in de provincie Málaga is er altijd wel een golfbaan in de buurt.

De meeste golfbanen zijn te vinden aan de Costa del Sol, maar ook in het binnenland zijn er een aantal banen.

Lauro Golf

Deze golfbaan is gelegen tussen de dorpen Alhaurin el Grande en Alhaurin de la Torre, op een half uurtje rijden van Finca Las Nuevas. De baan is prachtig gelegen aan de voet van de Sierra de Mijas met hier en daar uitzicht op Málaga en de middellandse zee.

Als je wilt kun je hier een hele dag golfen, want de golfbaan telt 27 holes! De laaste 9 holes liggen wat meer tegen de berg op, dus als je geen buggy hebt, is het hier af en toe wel wat klimmen.

Bij de golfbaan is in een oude andalusische cortijo een restaurant met mooi terras. Je zit er heerlijk in zon of in de schaduw onder de oude boom.

Alhaurin Golf

Ook deze golfbaan ligt in het binnenland in Alhaurin el Grande. Een half uurtje rijden van Finca Las Nuevas. De baan ligt eveneens aan de voet van de Sierra de Mijas, waardoor je af en toe vrij steil omhoog moet lopen, maar het uitzicht is prachtig.

De baan telt 18 holes. Vanaf het restaurant kijk je prachtig weg over de heuvels.

Golfbanen aan de kust

Je kunt elke dag van je vakantie wel een andere golfbaan uitproberen. De Golfbanen aan de kust worden vaak omgeven door urbanisaties met vakantiewoningen. Wij hebben nog niet veel tijd gehad om te gaan golfen en zijn ook niet vergevorderd, dus kunnen geen persoonlijke ervaringen delen over de golfbanen aan de kust.

Maar hieronder een lijstje in welke plaatsen je terecht kunt:

Los Naranjos, Marbella

Westin La Quinta, Marbella

Mijas Golf, Mijas,

Parador de Golf, Málaga

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten