Málaga, wat is er te doen?

Málaga, wat is er te doen? Nou heel veel. Málaga is een bruisende havenstad, veertig minuten rijden van Finca Las Nuevas. Vanuit het centrum loop je zo het strand op wat de stad een extra dimensie geeft.

 

 

Málaga een veelzijdige stad waar veel te doen is.

Het centrum van de stad is jaren geleden omgetoverd tot een autovrij gebied, waarbij de statige gebouwen in ere zijn hersteld. Hierdoor is het heerlijk om in de oude stad rond te dwalen.

Maar ook het haven terrein is een leuke plek om een drankje te doen, je te vergapen aan grote jachten of om een hapje te eten.

We kunnen pagina’s schrijven over wat er allemaal te doen is in Málaga, maar we beperken ons tot een aantal tips.

Alcazaba en Gibralfaro

Het Gibralfaro, een kasteel en een vesting torent hoog boven de stad uit. Het is een hele klim naar boven via een zigzag pad. Maar de klim naar boven is het zeker waard, want je krijgt er een prachtig uitzicht over de haven en de stad voor terug.

Ook als je het museum niet wilt bezoeken is het leuk om even van dit uitzicht te genieten. Dit moorse verdedigingswerk heeft een vestingsmuur waar je nog overheen kunt lopen.

Iets lager op de Gibralfaro berg staat het Alcazaba, een soort Alhambra in het klein met prachtige gedecoreerde muren.

Málaga en mooie musea

Mocht het een dagje slecht weer zijn of wil je even de koelte opzoeken, dan is het bezoeken van een museum een goed idee. Wij vonden het  Carmen Thyssen museum erg mooi. Hier is een mooie tentoonstelling van Spaanse meesters en schilderijen met Spaanse taferelen.

Een bezoekje aan het Picasso museum mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien handig om online al een entreekaart voor het Picasso museum te kopen, dat scheelt aansluiten in de lange wachtrij, die er vaak staat.

Deze beroemde Spaanse kunstenaar is in Málaga geboren. In dit blog staat een route beschreven langs herinneringen aan Picasso.

In het centrum van Málaga zijn ook een paar leuke musea voor kinderen te vinden. Meer daarover kun je lezen in ons ebook.

Winkelen in Málaga

De Calle Larios is de grootste winkelstraat in Málaga. Vanaf de haven, via de Tourist info loop je zo deze hoofdstraat in richting de binnenstad. In deze straat zijn de grote bekende keten te vinden.

Wij raden je aan om vooral eens de kleinere steegjes in te gaan, daar vind je leuke kleine winkeltjes.

Tip: deze winkeltjes houden in tegenstelling tot de grote winkels wel de siësta tijden aan, dus tussen twee en vijf zijn ze dicht en vaak ook op zaterdagmiddag.

Leuke markthallen in Málaga

Breng je in de ochtend een bezoek aan Málaga? Bezoek dan de leuke overdekte markt ‘Mercado Central de Atarazanas’. Op deze kleurrijke markt zijn naast diverse groente, fruit en viskramen diverse kramen met olijven, kruiden, noten en gedroogd fruit.

Winkelen in Málaga

Goedkoop dingen bekijken in Málaga

Op zondagmiddag zijn veel culturele bezienswaardigheden gratis te bezoeken, waaronder bovengenoemde musea maar er zijn er nog veel meer.

De tijden varieren een beetje, sommige bezienswaardigheden zijn vanaf twee uur gratis te bezoeken andere vanaf vier uur ‘s middags.

Málaga, parkeren in het centrum of met de trein?

Wij vinden het altijd handig om de auto bij Muelle Uno te parkeren. Dit is een ruime en grote parkeergarage aan de haven.

Vanuit de parkeergarage kun je zo gaan flaneren of naar het strand gaan. En via een mooi park vol tropische planten en bomen loop je zo de binnenstad van Málaga in.

Heb je geen zin om met de auto naar Málaga te gaan, dan kun je in Cártama op de trein stappen naar station Málaga- Alameda. Je bent dan in vijftien minuten in het centrum van de stad.

Málaga
Het centrum van Málaga
Alcazaba in Málaga
markthallen van Málaga
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten