Mooie stranden aan de Costa del Sol

Mooie stranden aan de Costa del Sol kun je vanaf Finca Las Nuevas binnen veertig minuten bereiken. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je op zo’n overvol strand belandt, die zijn er ook. Maar er zijn ook nog mooie idyllische strandjes te vinden aan de Middellandse zee.

 

 

Mooie stranden combineren met andere activiteit

Wij houden van combineren. Een hele dag op het strand vinden wij vaak te lang. Daarom willen we vaak meerdere dingen doen op een dag. En gelukkig kan dat op veel plaatsen.

Mooie stranden aan de Costa del Sol, ten westen van Málaga

Marbella

Marbella is daarvoor een perfecte plaats. Je kunt via een mooie weg door de bergen naar Marbella rijden. Onderweg kun je een stop maken in Ojén, een wit schilderachtig bergdorp.

In Marbella is het oude centrum (Casco Antiguo) de moeite van het bezoeken waard. Het is leuk om door de smalle straatjes met fleurige bloempotten aan de muren te lopen.

Vanuit dit oude centrum loop je zo naar zee. Als je westelijk gaat, kun je via de boulevard, die later overgaat in een verhard zandpad, langs zee een plekje aan het strand op zoeken. Vooral waar de boulevard overgaat in zandpad waan je je in een andere omgeving. Hoge palmbomen en groene tuinen geven een tropisch tintje aan dit pad.

Marbella is een decadente badplaats met glitter en glamour, die nog meer zichtbaar wordt in het aangrenzende Puerto Banús. In deze luxe jachthaven gaat het om zien en gezien worden. Liefhebbers van mega dure jachten en luxe auto’s doe je hier echt een plezier.

De mooie stranden van Playa de Cabopino

Dit unieke strand met helder water ligt tussen Fuengirola en Marbella. Het mooie brede zandstrand grenst aan het duingebied Dunas de Artola, waar ook nog een houten vlonderpad doorheen loopt. Dit pad maakt onderdeel uit van een lange afstandwandelroute van Málaga tot Estepona.

Op dit strand kun je wel wat meer naakte mensen tegenkomen, omdat badkleding niet verplicht is. Dit bekent niet dat je zelf ook in je blootje moet lopen. Beide wordt geaccepteerd.

 

La Cala de Mijas

Iets meer richting Fuengirola dan Playa de Cabopino ligt het badplaatsje La Cala de Mijas. Vanuit het dorpje loop je zo een gezellig strandje op. Het is niet heel groot en ook als je over het houten vlonderpad het dorpje uitloopt, kun je smalle maar mooie stranden verwachten met heel helder water.

Mocht je weer wat willen combineren, dan is er op woensdag en zaterdag nog een leuke markt.

Torremolinos

Deze badplaats klinkt voor een aantal mensen waarschijnlijk niet aantrekkelijk, omdat het geassocieerd wordt met druk strand waar je hutje op mutje ligt en Friet bij Piet haalt. Dat klopt, maar aan het begin van Torremolinos, het stuk het dichts bij Málaga en de luchthaven heeft een heel Spaanse sfeer. Hier lig je tussen de Spanjaarden en eten kun je doen bij een van de chirinquitos (strandrestaurantjes).

Torremolinos heeft een mooi breed zandstrand, is makkelijk bereikbaar, goede parkeermogelijkheden en er zijn een aantal plekjes waar je op het gras onder de palmbomen kunt zitten.

Op dit blog van Reischeck kun je nog meer mooie stranden aan de Costa del Sol vinden.

Mooie stranden aan de Costa del Sol, ten oosten van Málaga

Playa Maro

Een aantal mooie stranden ten oosten van Málaga zijn anders dan aan de westkant. Zo ook het strand van Maro.

Dit strandje, een paar kilometer ten oosten van Nerja, is een kleine baai omgeven door rotsbergen. Het water is er erg helder, dus goed voor snorkelen.

In de zomermaanden als het druk kan zijn, is parkeren soms wat lastiger. Je moet een aardig stukje lopen, dus vergeet niet om goede schoenen mee te nemen. Er zijn hier geen restaurantjes alleen een kiosk, vergeet daarom de picknick niet zelf mee te nemen!

Strand bij Nerja

Playa Cantarriján

Dit strand ligt een stukje voorbij Maro in het natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo. De weg er naar toe is prachtig. Vanaf de hoofdweg moet je een vrij steile weg naar beneden nemen. Als het heel druk is, zul je boven al moeten parkeren en dan ongeveer 2 kilometer lopen. Soms rijdt er een pendelbusje.

Net als Maro is dit strand gelegen aan een soort baai met om je heen prachtige rotsen. Aan de linkerkant kun je door een kleine opening in de rotsen of via het water langs de rots naar een tweede strandje lopen. Het strand is een naturistenstrand, maar je kunt ook met badkleding hier terecht.

Wil je toch weer combineren: Het witte dorpje Frigiliana en het stadje Nerja zijn leuk om te bezoeken. Of voor de actievelingen een wandeling door de rivier Chillar en je kunt ook een kanotocht langs de kust bij Maro maken richting een natuurgebied met mooie waterval.

mooie stranden in Andalusië
mooie stranden in Torremolinos
strand aan de Costa del Sol
mooi strand bij La Cala de Mijas
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten