DE NATUUR RONDOM DE FINCA

Caminito del Rey – El Chorro/Ardales

Caminito del Rey, Andalucia

Dit Koningspad (3 km) voert je over een eenvoudig maar spectaculair vlonderpad op hoogte langs verticale rotswanden door een kloof met ver onder je het stromende water. Vroegtijdig reserveren is noodzakelijk!.
www.caminitodelrey.info.

Barranco Blanco – Coín

Sign Barranco Blanco, Andalucia

Deze geweldige wandeling is ideaal voor warme dagen. Via een smal pad loop je stroomopwaarts, maar al snel loop je in het verfrissende koude water om uiteindelijk bij een natuurlijk gevormd meertje te komen, waar je lekker kunt zwemmen. Vergeet je picknick niet mee te nemen!

Sierra de Mijas

Mijas Pueblo, Andalucia

Mijas pueblo is een typisch Andalusisch wit dorpje. Erg toeristisch, maar niet zonder reden. Als je de heuvels rondom Mijas Pueblo intrekt, laat je de massa achter je en wandel je langs een oude marmer groeve over smalle bergpaden met prachtige vergezichten op de Middellandse zee en bij helder weer op Marrokko.

Fietsen

Fietsen in Andalusië

De sportieve fietser kan zijn hart ophalen bij tochten door de Guadalhorce vallei of door de heuvels van dorp naar dorp te fietsen en de echte die-hard waagt zich misschien aan een pittige klim naar El Torcal. Vanaf Finca Las Nuevas voeren diverse zandpaden naar de witte Andalusische dorpjes Álora en Almogia.

El Torcal – Antequera

El Torcal, Andalucia

Deze bijzondere berg torend uit in het glooiende landschap. Wandelend, fietsend of per auto één van de mooiste en spectaculairste kalksteen landschappen ontdekken, staat garant voor een geweldige dag uit. De gelaagde rotsen lijken als een berg pannenkoeken op elkaar te balanceren.

Sierra de las Nieves

wandelen in de Sierra de las Nieves

Finca Las Nuevas is omringd door natuur. Nationale Park Sierra de las Nieves biedt tal van wandel-en fietsmogelijkheden. Wij vinden een wandeling naar een waterval in de buurt van Tolox erg leuk. Vooral het afkoelen onder de waterval.

Lagune de Fuente de Piedra

Flamingos, Andalucia

Het is een stukje rijden, maar dan heb je wel de kans om duizenden flamingo’s en kraanvogels te zien. Dit is naast de Camargue in Frankrijk het grootste Europese broedgebied. Er zijn vogeluitkijkposten en informatie over wandelingen en de flamingo’s vind je in het bezoekerscentrum.
www.visitasfuentepiedra.es

Sierra Nevada – Granada

Skiing Sierra Nevada, Andalucia

De Sierra Nevada dankt haar naam aan de besneeuwde bergen in de winter. Dit is een van de zuidelijkste skigebieden in Europa. Het skigebied is niet heel groot. Maar met uitzicht op de Middellandse zee en Marokko en de optie om ‘s morgens te skiën en ‘s middags aan het strand te liggen, maakt het toch wel heel bijzonder.

www.sierranevada.es

Golfen

Golfen in Andalusië

Het gehele jaar kun je golfen in Andalusië. In de omgeving van Finca Las Nuevas zijn verschillende golfbanen te vinden. De dichtsbijzijnde zijn Lauro Golf en Alhaurin Golf en iets verder aan de Costa zijn nog tal van andere banen te vinden.

NOG MEER TIPS

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN