Ronda, de meest spectaculairste plaats van Andalusië

Ronda is een stad die tot de verbeelding spreekt bij veel mensen. Het is een van de oudste steden van Spanje en is opgericht in de negende eeuw v. Chr. Het markantste punt van de stad is ongetwijfeld de indrukwekkende brug over de metersdiepe El Tajo kloof die de stad in tweeën deelt. De route van Finca Las Nuevas naar Ronda is prachtig door de bergen van het nationaal park Sierra de las Nieves of een snellere weg door de het Andalusische binnenland.

De oude stad (La Ciudad), aan de zuidzijde van de El Tajo kloof, stamt grotendeels uit de Islamitische tijd, toen het een belangrijk cultureel centrum was met moskeeën en paleizen. In de negentiende eeuwse Romantische periode trok Ronda veel internationale artiesten en schrijvers.

Wat is er te doen in Ronda?

Zowel de oude als de nieuwe stad zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Er zijn diverse musea en je kunt ook nog de goed bewaarde overblijfselen van het 14e eeuwse moorse badhuis bekijken. In de nieuwe stad heb je een mooi uitzicht over de laaggelegen omgeving van Ronda.

De omgeving van Ronda

Als je nog wat tijd over hebt, is het ook leuk om de omgeving van Ronda te bekijken en misschien heb je wel tijd en energie om de kloof in te lopen. Dit levert zeker wat spectaculaire plaatjes op.

Een aantal kilometers buiten Ronda is La Cueva del Gato, de grot van de kat. Deze grot maakt deel uit van een groot kalkstenen karst grottenstelsel met diverse ondergrondse kloven, meren en riviertjes. Dat hier zoveel water is, komt doordat het nabijgelegen natuurgebied Sierra de Grazalema per jaar het meeste regen van Spanje krijgt.

Ooit dacht men hier een waterkracht installatie te beginnen. Hierdoor is de waterloop veranderd en heeft het water zich een weg naar buiten gebaand, wat de grot van de kat heeft doen ontstaan. Als je aankomt bij het meertje voor de grot, waan je je in een paradijs. Het water is kraakhelder en het meer heeft een prachtige groene kleur. Er om heen staan mooie bomen. Het is echt een super plek om even de stof van de stad af te spoelen. Hier zul je ook echt afkoelen. Wij vonden het water behoorlijk koud!

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten