Ronda is de meest romantische stad van Andalusië

Ronda is de meest romantische stad van Andalusië. Een stad die al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt bij veel mensen. Het is een van de oudste steden van Spanje en is opgericht in de negende eeuw voor Christus. Het markantste punt van de stad is ongetwijfeld de indrukwekkende brug ‘Puente Nuevo’ over de metersdiepe El Tajo kloof, die de stad in tweeën deelt. De route van Finca Las Nuevas naar Ronda is prachtig door de bergen van het nationaal park Sierra de las Nieves of een snellere weg door de het Andalusische binnenland.

 

 

Wat is er te doen in Ronda?

De oude stad (La Ciudad), aan de zuidzijde van de El Tajo kloof, stamt grotendeels uit de Islamitische tijd, toen het een belangrijk cultureel centrum was met moskeeën en paleizen. In de negentiende eeuwse Romantische periode trok Ronda veel internationale artiesten en schrijvers.

Zowel de oude als de nieuwe stad zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Er zijn diverse musea en je kunt ook nog de goed bewaarde overblijfselen van het 14e eeuwse moorse badhuis bekijken. Er zijn diverse huizen en paleizen te bezoeken die bewijzen dat Ronda de meest romantische stad van Andalusië is.

In de nieuwe stad heb je een mooi uitzicht over de laaggelegen omgeving van Ronda. In ons ebook vind je een leuke rondwandeling langs vele highlights in Ronda.

Caminito de Ronda

Als je nog wat tijd over hebt, is het ook leuk om de omgeving van Ronda te bekijken en misschien heb je wel tijd en energie om de kloof in te lopen. Dit levert zeker wat spectaculaire plaatjes op.

In 2024 kun je voor het eerst door de honderd meter diepe kloof, de ‘Garganta del Tajo’ en onder de brug doorlopen. Zo kun je Ronda vanuit een heel andere kant bekijken. Er zijn verschillende uitkijkpunten en informatieborden over de kloof en de stad.

 

De omgeving van Ronda

Vanuit Finca Las Nuevas kun je je dagtocht naar Ronda nog uitbreiden met twee leuke activiteiten.

Cueva del Gato

Een aantal kilometers buiten Ronda is La Cueva del Gato, de grot van de kat. Deze grot maakt deel uit van een groot kalkstenen karst grottenstelsel met diverse ondergrondse kloven, meren en riviertjes.

Dat hier zoveel water is, komt doordat het nabijgelegen natuurgebied Sierra de Grazalema per jaar het meeste regen van Spanje krijgt.

Ooit dacht men hier een waterkracht installatie te beginnen. Hierdoor is de waterloop veranderd en heeft het water zich een weg naar buiten gebaand, wat de grot van de kat heeft doen ontstaan.

Als je aankomt bij het meertje voor de grot, waan je je in een paradijs. Het water is kraakhelder en het meer heeft een prachtige groene kleur. Er om heen staan mooie bomen.

Het is echt een super plek om even de stof van de stad af te spoelen. Hier zul je ook echt afkoelen. Wij vonden het water behoorlijk koud!

Ronda is de meest romantische stad van Andalusië, maar Setenil de las Bodegas is een van de mooiste dorpen van Spanje

Op de heen- of terugrit is het ook leuk om even een kleine omweg, van een kilometer of tien te maken, naar Setenil de las Bodegas.

Dit dorp staat bekend als een van de mooiste dorpen van Spanje. En niet voor niets. De huizen in dit witte dorp zijn gebouwd onder indrukwekkende rotsen. Heel bijzonder. Je zou bijna denken dat de huizen worden geplet door deze mega rotsblokken.

In een aantal huizen zijn café’s, restaurants en winkeltjes ondergebracht, zodat je een kijkje binnen kunt nemen.

Setenil de las Bodegas nabij Ronda

Tip: In Ronda houden ze nog een siesta, veel winkels zijn daarom tussen 15-17 uur gesloten.

Ronda is de meest romantische stad
Cueva del Gato nabij Ronda
badhuis van Ronda
Ronda
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten