Rotsklimmen in Andalusië

Een van de mooiste gebieden van Europa om te rotsklimmen is El Chorro. Het bevindt zich zo’n vijftig kilometer ten noordwesten van Málaga en de luchthaven. Finca Las Nuevas is een mooie uitvalsplek om dit gebied te bezoeken.

 

 

Garganta del Chorro

De Garganta del Chorro met wanden van wel vierhonderd meter hoogte vormt een prachtig decor voor rotsklimmen in Andalusië. Door deze prachtige kloof stroomt de Guadalhorce rivier. De kloof is vier kilometer lang en op sommige plaatsen slechts tien meter breed. Waardoor je soms een stukje moet lopen naar het begin van de route. Maar het is de wandeling vast en zeker waard. De omgeving is echt prachtig.

Caminito del Rey

La Garganta del Chorro is ook de locatie van het het beroemde koningspad, oftewel de Caminito del Rey. Ooit aangelegd voor de waterkrachtcentrale die daar werd aangelegd. In 2015 is dit oude vlonderpad langs de steile wanden volledig vernieuwd, waardoor het nu een belangrijke toeristentrekker voor de regio is.

Rotsklimmen in El Chorro.

In het gebied rondom El Chorro zijn honderden routes te klimmen. Sommigen zeggen dat het er meer dan achthonderd zijn. Bekende steile rotsen in het gebied zijn; Las Encantadas, Los Cotoes, Makinodromo en Las Frontales.

De routes variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor het gebied zowel voor de beginnende als gevorderde klimmer geschikt is.

Mocht je toch een dagje in een ander gebied willen klimmen dan zijn er nog mooie plekken te vinden bij El Torcal of de verder weg gelegen Cahorros kloof.

klimmen in Andalusië

Beste tijd om te rotsklimmen in Andalusië

Zuid Spanje heeft een heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn daarom warm, echter te warm om te klimmen. Maar de milde winters maken dit gebied ideaal om te klimmen in het voor- en najaar en de winter. Oktober tot en met april is de beste tijd om te komen rotsklimmen. In de winter kan het ‘s morgens best fris zijn, zeker in de kloof waar de zon moeilijk kan komen. Maar in dit gebied is er altijd wel een route in de zon te vinden.

klimmen in El Chorro
rots klimmen in Zuid Spanje
Via Ferrata in Andalusië
Rots klimmen in El Chorro
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten