Wandelen door een rivier in Andalusië

Wandelen door een rivier in Andalusië is een ideale bezigheid voor de zomer. In de zomermaanden stijgt het kwik in Andalusie en zul je je wandelingen een beetje beter moeten uitzoeken. De hele dag in de zon is dan vaak iets teveel van het goede. Onderstaande wandelroutes door de rivier zijn echt heerlijk verkoelend en ook leuk om met kinderen te doen, die wandelen normaal gesproken maar saai vinden.

 

 

Wandelen door een rivier bij Barranco Blanco

 Op een half uur rijden van Finca Las Nuevas tussen de dorpen Coín en Alhaurin el Grande ligt Barranco Blanco. Dit is een ideale plek voor een wandeling, lunch en een frisse duik. In het ebook kun je de route bekijken. 

De wandeling begint een beetje saai, maar zodra je bij de Alaminos rivier bent, waan je je in een paradijs. De rivier kronkelt zich door de rotsen en zorgt voor een weelderige plantengroei langs de oevers. Libelles en vlinders fladderen vaak met je mee.

Hier en daar kun je een pad volgen langs de rivier, maar vroeg of laat ontkom je er niet aan en moet je je weg vervolgen door het verkoelende water.

Vergeet niet stevige schoenen aan te doen die nat mogen worden en een waterdichte zak mee te nemen voor je spullen. Als je wat langer wilt blijven, neem dan wat te drinken of te eten mee. Een betere picknick plek krijg je niet!

Waterval

Je klautert hier en daar over grote stenen en op een enkele plek waad je tot je middel door het water.

Na een half uurtje lopen door de rivier kom je bij een soort kloof waar het water dieper is. Hier kun je  aan een touw je Tarzan en Jane kunsten vertonen en kun je lekker zwemmen. De afgelopen jaren is het droog geweest in Andalusië, het meertje bij het touw is volledig opgedroogd, maar wellicht dat het weer terugkomt.

Wil je nog meer moois zien, dan moet je bij hoog water een klein stukje zwemmend verder of via de gladde rotsen om vervolgens omhoog te klauteren. Afgelopen jaar kon je er gewoon naar toe lopen.

Je komt nu bij een waterval uit. Zo mooi! Ondanks de lage waterstand is het nog steeds een leuke wandeling om te doen. Er is genoeg water om toch even onder te dompelen.

In de weekenden is het altijd wat drukker hier. Dus misschien kun je beter op een doordeweekse dag gaan wandelen door een rivier in Andalusië.

Wandelen door een rivier in Andalusië bij Nerja

Is de wandeling bij Barranco Blanco je goed bevallen en wil je meer? Dan is de Río Chillar ook een spectaculaire ervaring.

Net zo als bij de wandeling door de Barranco Blanco is het begin stuk van deze wandeling een beetje saai. Maar houd vol.

De route gaat stroomopwaarts door een prachtige kloof en wordt afgewisseld met stukken langs weelderige begroeing.

Ook hier loop je regelmatig door het water en ook hier is er soms geen ontkomen aan. Je hoeft bij deze route door de rivier minder te klauteren.

Na zeven kilometer kom je bij het einde, waar je een koude doucht onder de waterval kunt nemen. Houd er rekening mee dat je dezelfde route ook weer terug moet lopen.

wandelen door een rivier in Andalusië bij Nerja

Wandelen door een rivier in Andalusië combineren met een andere activiteit

Deze wandeling is in de buurt van Nerja. Een stukje verder rijden van Finca Las Nuevas. Maar je kunt deze trip goed combineren met een bezoek aan de leuke badplaats Nerja. Of je kunt een bezoekje brengen aan het gezellige witte bergdorpje Frigiliana.

Mocht je nog even naar het strand willen, dan zijn de stranden van Maro of Canatarriján erg mooi. De zee is hier zo helder dat je er ook goed kunt snorkelen.

Wandelen door een rivier Barranco Blanco
Wandelen door een rivier Rio Chillar
waterval van de Rio Chiller tijdens wandelen door een rivier
wandelen door een rivier
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten