Wandelroutes door de rivier in Andalusië

In de zomermaanden stijgt het kwik in Andalusie en zul je je wandelingen een beetje beter moeten uitzoeken. De hele dag in de zon is dan vaak iets teveel van het goede. Onderstaande wandelroutes door de rivier zijn echt heerlijk verkoelend en ook leuk om met kinderen te doen, die wandelen normaal gesproken maar saai vinden.

Barranco Blanco

 Op een half uur rijden van Finca Las Nuevas tussen de dorpen Coín en Alhaurin el Grande ligt Barranco Blanco. Dit is een ideale plek voor een wandeling, lunch en een frisse duik.

bekijk voor de route ons ebook.

De wandeling begint een beetje saai, maar zodra je bij de Alaminos rivier bent, waan je je in een paradijs. De rivier kronkelt zich door de rotsen en zorgt voor een weelderige plantengroei langs de oevers. Hier en daar kun je een pad volgen langs de rivier, maar vroeg of laat ontkom je er niet aan en moet je je weg vervolgen door het verkoelende water.

Vergeet niet stevige schoenen aan te doen die nat mogen worden en een waterdichte zak mee te nemen voor je spullen. Als je wat langer wilt blijven, neem dan wat te drinken of te eten mee. Een betere picknick plek krijg je niet!

Waterval

Je klautert hier en daar over grote stenen en op een enkele plek waad je tot je middel door het water. Na een half uurtje lopen door de rivier kom je bij een soort kloof waar het water dieper is. Hier kun je  aan een touw je Tarzan en Jane kunsten vertonen kun je lekker  zwemmen. Wil je nog meer moois zien, dan moet je een klein stukje zwemmend verder of via de gladde rotsen om vervolgens omhoog te klauteren. Je komt nu bij een waterval uit. Zo mooi!

Wandelroute door de rivier Chillar bij Nerja

Is de wandeling bij Barranco je goed bevallen en wil je meer? Dan is de Río Chillar ook een spectaculaire ervaring.

Deze wandeling is in de buurt van Nerja en kun je leuk combineren met deze badplaats, een bezoekje aan het witte bergdorpje Frigiliana of de prachtige stranden van Maro of Canatarriján. De route gaat stroomopwaarts door een kloof waar je regelmatig door het water loopt. Ook hier is aan het eind een aantal watervallen.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten