Zwemmen in een zoetwater meer in Andalusië

Zwemmen in een zoetwater meer in Andalusië kan in de buurt van Ardales en El Chorro. Of zoals het eigenlijk heet; ‘Embalse del Conde de Guadalhorce’. Het meer ligt in de buurt van het beroemde Caminito del Rey. Een pad op hoogte door een kloof. Dit turquoise kleurige meer is een ideale dagtrip vanuit Finca Las Nuevas om een dagje heerlijk te ontspannen en te zwemmen.

 

 

Waar kun je zwemmen in een zoetwater meer in Andalusië?

Als je vanuit Ardales omhoog rijdt en de bordjes van Caminito del Rey volgt, kun je vrij snel linksaf naar het meer rijden. Je kunt je auto tot aan het water parkeren. Dit is een rustige plek, op vlak terrein met ondiep water. Maar…

…Vervolg je de weg naar boven, dan kom je in een bosgebied. De natuur is hier nog mooier. Links van de weg zie je twee surfplanken rechtop staan. Sla je hier af dan kom je bij een camping uit, waar je vaak ook als dagtoerist mag komen.

Wij raden je aan om een paar kilometer door te rijden. Je ziet hier links Zona Recreativa La Isla. Bij dit recreatiegebiedje betaal je een klein bedrag per persoon en voor de auto. Voordeel is dat er een kleine kiosk is voor wat versnaperingen, een barbecue plek en toiletten.

Op deze plek met picknick tafels kun je heerlijk in de schaduw zitten. Dit is een heerlijke plek om te zwemmen. Nadeeltje is wel dat je vrij steil naar het water moet lopen. Ook loopt het water snel diep af. Even opletten dus voor mensen die niet kunnen zwemmen.

 

Zwemmen in een zoetwater meer, weg van iedereen

Houd je niet zo van drukte en wil je lekker rustig zitten. Dan kun je je auto langs de weg parkeren en een steil paadje naar beneden zoeken. Bij Restaurant El Mirador loopt in ieder geval een pad naar beneden.

Vanaf dit restaurant heb je een schitterend uitzicht over het meer en kun je genieten van lekkere Spaanse gerechten.

Als je iets doorrijdt, zie je wat restaurants in een bocht, daar gaat een betonnen trap naar beneden en vandaar kun je een fijn plekje langs het water vinden.

Waterfietsen, suppen en kanoën in Andalusië

In de zomermaanden verhuren ze bij het recreatiepark kano’s, waterfietsen en sup boards. De waterfietsen hebben een glijbaan en zijn altijd erg in trek. Wees gewaarschuwd, er staat vaak een stroming als je wat verder op het water komt, dus bedenk dat je dezelfde weg ook terug moet trappen!!

In juli en augustus, ligt er in het water een wipe out baan. Een super leuke activiteit voor de grotere kinderen en volwassenen.

Je zult misschien denken dat de baan er niet is, maar hij ligt verstopt achter de berg. Het meer gaat met een bocht naar rechts verder en met de kano kun je ook nog een heel stuk naar links peddelen.

suppen in een zoetwater meer in Andalusië

Andere activiteiten hier in de buurt

Wil je graag het zwemmen combineren met iets anders, dan zijn er nog wat leuke mogelijkheden in de omgeving. Kijk voor meer informatie eens op deze pagina’s.

  • Het Bobastro is een ruïne uit de Moorse tijd in Andalusië.
  • De Caminito del Rey is een spectaculair pad op hoogte door de kloof.
  • In Ardales kun je grotten bezoeken met de oudste rotstekeningen ter wereld.
meren van Ardales
zwemmen in zoetwater in Zuid Spanje
zwemmen in El Chorro
zwemmen in Andalusië
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten