Zwemmen in een zoetwater meer in Andalusië

Het meer van Ardales of zoals het eigenlijk heet; ‘Embalse del Conde de Guadalhorce’ ligt in de buurt van het beroemde Caminito del Rey. Een pad op hoogte door een kloof. Dit turquoise kleurige meer is een ideale dagtrip vanuit Finca Las Nuevas om een dagje heerlijk te ontspannen en te zwemmen.

Hoe kom je er?

Als je vanuit Ardales omhoog rijdt en de bordjes van Caminito del Rey volgt, kun je vrij snel linksaf naar het meer rijden. Je kunt je auto tot aan het water parkeren. Dit is een rustige plek, op vlak terrein met ondiep water. Maar…Vervolg je de weg naar boven, dan kom je in een bosgebied. De natuur is hier nog mooier. Links van de weg zie je twee surfplanken rechtop staan. Sla je hier af dan kom je bij een camping uit, waar je vaak ook als dagtoerist mag komen. Wij raden je aan om een paar kilometer door te rijden. Je ziet hier links Zona Recreativa La Isla. Bij dit recreatiegebiedje betaal je een klein bedrag per persoon en voor de auto. Voordeel is dat er een kleine kiosk is voor wat versnaperingen, barbecue plek en toiletten.

Op deze plek met picknick tafels kun je heerlijk in de schaduw zitten, nadeeltje is wel dat je vrij steil naar het water moet lopen. Ook loopt het water snel diep af. Even opletten dus voor mensen die niet kunnen zwemmen.

Waterfietsen, suppen en kanoën

In de zomermaanden verhuren ze bij het recreatiepark kano’s, waterfietsen en sup boards. De waterfietsen hebben een glijbaan en zijn altijd erg in trek.

In juli en augustus, ligt er in het water een wipe out baan. Een super leuke activiteit voor de grotere kinderen en volwassenen. Je zult misschien denken dat de baan er niet is, maar hij ligt verstopt achter de berg. Het meer gaat met een bocht naar rechts verder en met de kano kun je ook nog een heel stuk naar links peddelen.

Je eigen plekje vinden, weg van iedereen

Wil je lekker rustig zitten, dan kun je je auto langs de weg parkeren en een steil paadje naar beneden zoeken. In ieder geval loopt er een pad naar beneden vanaf Restaurant El Mirador. Vanaf dit restaurant heb je een schitterend uitzicht over het meer en kun je genieten van lekkere Spaanse gerechten.

Andere activiteiten hier in de buurt

Wil je graag het zwemmen combineren met iets anders, dan zijn er nog wat leuke mogelijkheden in de omgeving. Kijk voor meer informatie op deze pagina’s

Het Bobastro is een ruïne uit de Moorse tijd in Andalusië.

De Caminito del Rey is een spectaculair pad op hoogte door de kloof.

In Ardales kun je grotten bezoeken met de oudste rotstekeningen ter wereld.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten