Hoe kom ik aan entreekaarten voor Caminito del Rey?

Hoe kom ik aan entreekaarten voor Caminito del Rey, dat is een vraag die wij vaak krijgen bij Finca Las Nuevas. In dit blog geven we je een aantal tips als je geen entreekaarten meer kunt vinden.

Wat is de Caminito del Rey?

De Caminito del Rey, oftewel het Koningspad, is een spectaculaire wandeling over een vlonderpad door een steile kloof. Deze kloof bevindt zich in El Chorro in de buurt van Álora. Op onze website lees je meer over deze prachtige wandeling.

Caminito del Rey

Hoe kom ik aan entreekaarten voor Caminito del Rey?

Als je de Caminito del Rey ook wilt lopen, dan moet je van te voren een entreekaart reserveren. De goedkoopste optie om entreekaarten voor Caminito del Rey te reserveren, is via de officiële website van de Caminito del Rey. Houd er rekening mee dat kaarten snel uitverkocht zijn, dus reserveer je entreekaarten voor Caminito del Rey ruim van te voren!

Geen entreekaarten voor Caminito del Rey, zijn er nog opties om aan entreekaarten te komen?

Hoe goed je ook plant, het kan gebeuren dat alle entreekaarten voor Caminito del Rey al uitverkocht zijn. Toch jammer als je deze wandeling echt wilt lopen. Gelukkig zijn er nog wat opties.

Je zou op de bonnefooi naar de Caminito del Rey kunnen gaan. De vroege vogels kunnen zorgen dat ze een uur voor de openingstijd van de kassa naar de Caminito del Rey gaan. Elke dag mogen de eerste 50 mensen bij de kassa naar binnen. Eerst kon je nog een uurtje vantevoren bij de kassa komen en lukte het gegarandeerd om binnen te komen. Maar de laatste jaren is iedereen op de hoogte van deze optie en moet je echt geluk hebben om binnen te komen.

caminito del Rey entreekaarten

Tegenwoordig worden er veel entreekaarten voor Caminito del Rey opgekocht door tourbedrijfjes. Je zou natuurlijk bij deze bedrijven een entreekaart voor Caminito del Rey kunnen kopen, maar vaak betaal je dan de dubbele prijs. De praktijk leert dat er vaak afmeldingen zijn bij deze bedrijfjes.

Deze entreekaarten worden bij de ingang van het pad opnieuw verkocht. Hiervoor is een aparte kassa, waar je uitsluitend tegen contante betaling entreekaarten voor Caminito del Rey kunt kopen. Dit zijn vaak entreekaarten inclusief een rondleiding. Soms moet je misschien een half uurtje wachten voor je met een groep meekunt. Maar hé, je kunt dan nog wel de wandeling doen.

De gidsen van Caminito del Rey geven je veel informatie over niet alleen het pad, maar ook over de natuur. Heb je geen zin om met een groep te lopen, dan kun je je gids dat laten weten en zelf genieten van de kloof.

Hoe kom ik aan entreekaarten voor Caminito del Rey? Nog meer opties

Heb je geen zin om op de bonnefooi naar Caminito del Rey te gaan, dan heb je nog een aantal opties.

Vanaf 17.00 uur kun je de website van Caminito del Rey continue bekijken, soms worden er kaarten terug gegeven die dan weer via de website te koop zijn.

De laatste optie die we je kunnen geven is een entreekaart in combinatie met een treinrit. We hebben hier geen ervaring mee, dus we kunnen je niet vertellen of deze optie goed werkt. Op de treinstations van Álora of Cártama, of bij een ander Cercanías station in de provincie Málaga, kun je op de dag van bezoek aan Caminito del Rey tussen 6.00 en 9.15 uur via de zelfbedieningsautomaten entreekaarten voor Caminito del Rey kopen. De entreekaarten kunnen niet van tevoren gekocht worden.

tips entreekaarten voor Caminito del Rey

Een leuke accommodatie in de buurt van de Caminito del Rey

Zoek je nog een gezellig vakantiehuis op een schitterende locatie in de bergen bij Álora? Bekijk dan onze website. Vanuit onze tuin kun je in de verte de kloof zien liggen.

ontspannen bij het zwembad van Finca Las Nuevas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten