Radfahren in Andalusien

Der sportliche Radfahrer kann sich beim Radfahren in Andalusien so richtig austoben. Sowohl für den Radfahrer als auch für den Mountainbiker gibt es in der Umgebung der Finca Las Nuevas viele Möglichkeiten für einen herrlichen Tag auf dem Rad. Von unserem Haus aus kannst du perfekt mit einem Mountainbike losfahren.

 

 

Radfahren nach El Torcal

In alle windrichtingen zijn er zandpaden waar je ongestoord kunt fietsen. Zo fiets je via een prachtige weg naar El Torcal. Onderweg heb je zicht op deze mooie berg en ook fiets je langs een bosje met kurkeiken. De echte die-hard waagt zich misschien nog aan een steile klim naar boven om hier te genieten van het unieke landschap met prachtige kalksteen formaties. Bij het bezoekerscentrum kun je vanaf het terras genieten van een geweldig uitzicht.

Niet teveel klimmen in de Guadalhorce vallei

Wil je liever over de geasfalteerde weg fietsen en wat minder steil, dan is de Guadalhorce vallei ideaal. De Guadalhorce is een rivier die uiteindelijk uitmondt in de Middellandse zee bij Málaga. De naar deze rivier genoemde vallei begint ten westen van Málaga en strekt zich uit tot de meren van Ardales.

De streek kenmerkt zich door agricultuur. Je zult onderweg daarom veel citroen- en sinasappelbomen tegenkomen. Daarnaast zijn er in dit gebied ook veel voor Andalusië typerende witte bergdorpjes te vinden, waaronder Álora, Cártama, Pizarra, Alhaurin el Grande. Deze bieden genoeg mogelijkheden om even van je fiets af te stappen en een drankje of een hapje te doen en het Spaanse leven te ervaren.

In deze dorpen hangt nog een echt Spaanse sfeer, daarom zal het er in de ochtend druk zijn, maar vanaf een uur of twee begint de siësta en zul je soms alleen door het dorp fietsen. Rond een uur of zeven in de avond komt de levendigheid in het dorp weer terug.

Zusätzliche Bergausrüstung beim Radfahren in Andalusien

Wie bereits erwähnt, wenn du wirklich einen Berg bezwingen willst. Dann ist die Route nach El Torcal genau das Richtige für Dich. Unterschätz aber auch nicht die Straße von Cártama zur Finca Las Nuevas. Diese Straße ist Schauplatz der jährlichen Radtour des örtlichen Radsportvereins. Entlang der Strecke wirst du die mit Kreide geschriebenen Namen auf der Fahrbahn bemerken.

Mountainbiken in Spanien

Als je richting de meren van Ardales fietst, volg je de route van de Vuelta 2019. Deze mooie bergweg gaat door een schitterende omgeving, waardoor je misschien wat snelheid mindert om te genieten van de prachtige natuur.

Fietsen in Málaga

Soms is het ook wel gezellig om met de hele familie te fietsen. Zoek je een route die zowel leuk is voor jou als voor de kinderen, dan is fietsen in Málaga heel leuk. Je kunt een georganiseerde fietsexcursie in de binnenstad boeken. Maar je kunt ook heel eenvoudig zelf een fiets huren in de stad en dan langs het strand fietsen zover je maar wilt. Op de meeste plaatsen fiets je direct aan het strand over een fietspad. Op sommige plaatsen moet je hier en daar een klein stukje lopen of even langs de doorgaande weg. Begin je moe te worden? Geen probleem overal kom je terrasjes en restaurantjes tegen en de zee is dichtbij voor een verfrissende duik!

An den Wochenenden ist in Málaga immer viel los. Deshalb ist es besser, die Radtour auf einen Wochentag zu verlegen.

Radfahren in Spanien
Mountainbiken in Andalusien
Radfahren in Andalusien
Radfahren in Málaga
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisches Tinyhouse in ehemaliger Heuscheune mit fantastischer Aussicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Großes Ferienhaus mit Kamin und schöner Aussicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gemütliches Ferienhaus mit Terrasse und Balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Geräumige Wohnung mit separatem Schlafzimmer im Erdgeschoss.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Wohnung im ersten Stock mit toller Aussicht.

Verfügbarkeit und Preise prüfen

Ab 2 Nächte