Fietsen in Andalusië

De sportieve fietser kan zijn hart ophalen in Andalusië. Voor zowel de wielrenner als de mountainbiker zijn er in de omgeving van Finca Las Nuevas genoeg mogelijkheden om een heerlijke dag te fietsen. Vanuit ons huis kun je er perfect met een mountainbike op uit trekken.

In alle windrichtingen zijn er zandpaden waar je ongestoord kunt fietsen. Zo fiets je via een prachtige weg naar El Torcal. De echte die-hard waagt zich misschien nog aan een steile klim naar boven om hier te genieten van het unieke landschap met prachtige kalksteen formaties.

Niet teveel klimmen in de Guadalhorce vallei

Wil je liever over de geasfalteerde weg fietsen en wat minder steil, dan is de Guadalhorce vallei ideaal. De Guadalhorce is een rivier die uiteindelijk uitmondt in de Middellandse zee bij Málaga. De naar deze rivier genoemde vallei begint ten westen van Málaga en strekt zich uit tot de meren van Ardales.

De streek kenmerkt zich door agricultuur. Je zult onderweg daarom veel citroen- en sinasappelbomen tegenkomen. Daarnaast zijn er in dit gebied ook veel voor Andalusië typerende witte bergdorpjes te vinden, waaronder Álora, Cártama, Pizarra, Alhaurin el Grande. Deze bieden genoeg mogelijkheden om even van je fiets af te stappen en een drankje of een hapje te doen en het Spaanse leven te ervaren.

In deze dorpen hangt nog een echt Spaanse sfeer, daarom zal het er in de ochtend druk zijn, maar vanaf een uur of twee begint de siësta en zul je soms alleen door het dorp fietsen. Rond een uur of zeven in de avond komt de levendigheid in het dorp weer terug.

Extra bergverzetje

Zoals we hier boven al zeiden, als je echt een berg wilt bedwingen. Dan is de route naar El Torcal perfect voor je. Maar onderschat ook de weg van Cártama naar Finca Las Nuevas niet. Deze weg is het décor van de jaarlijkse fietstocht van de plaatselijke fietsvereniging. Onderweg zullen de gekalkte namen op het wegdek je wel opvallen.

Als je richting de Meren van Ardales fietst, volg je de route van de Vuelta 2019. Deze mooie bergweg gaat door een schitterende omgeving, waardoor je misschien wat snelheid minder om te genieten van de prachtige natuur.

Fietsen met het hele gezin

Soms is het ook wel gezellig om met de hele familie te fietsen. Zoek je een route die zowel leuk is voor jou als voor de kinderen, dan is fietsen in Málaga heel leuk. Je kunt een georganiseerde fietsexcursie in de binnenstad boeken. Maar je kunt ook heel eenvoudig zelf een fiets huren in de stad en dan langs het strand fietsen zover je maar wilt. Op de meeste plaatsen fiets je direct aan het strand over een fietspad. Op sommige plaatsen moet je hier en daar een klein stukje lopen of even langs de doorgaande weg. Begin je moe te worden? Geen probleem overal kom je terrasjes en restaurantjes tegen en de zee is dichtbij voor een verfrissende duik!

In de weekenden is het altijd druk in Málaga. Daarom kun je de fietstocht beter bewaren voor een doordeweekse dag.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten