Slecht weer activiteiten met kinderen in Andalusië

Andalusië heeft meer dan 300 zon dagen per jaar. Je kunt er vaak lekker buiten op uittrekken. Maar stel nu dat je net pech hebt en met slecht weer vakantie aan het vieren bent in Andalusië. Dan hebben we hier wat activiteiten voor je bedacht.

Wil je lekker thuis blijven dan zijn er spelletjes en leesboeken in onze vakantiehuizen en ook kun je pakketje bij ons bestellen om zelf koekjes te bakken en te versieren.

Zelf een chocolade reep maken

Deze workshop in Mijas Pueblo is een erg lekkere bezigheid voor smulpapen. Je kunt je eigen chocoladerepen maken. Natuurlijk moeten de ingrediënten eerst ook geproefd worden! Dit was de favoriete activiteit van onze kinderen en eigenlijk vinden zij en wij het nog steeds leuk om te doen.

Automuseum

Zelfs voor niet autoliefhebbers is dit een leuk museum om te bekijken. Het museum is een combinatie van auto’s met haute couture. Van super oude auto’s loop je door naar de hyper moderne auto op zonne energie en bij elke auto staat er een pop met prachtige kleding.

Muziekmuseum MIMA

In Málaga Hoe fijn is het dat kinderen eindelijk eens wat mogen aanraken in een museum en je niet steeds hoeft te zeggen als ouder dat dat niet mag. In dit interactieve muziekmuseum kunnen kinderen naar hartelust muziek maken op een van de vele muziekinstrumenten.

Voor de oudere kinderen/volwassenen

De hammam El Andalus in het centrum van Málaga is een leuke ervaring. Het badhuis is in Moorse stijl gebouwd en verlicht met kaarsen. Er zijn lekkere warme baden waar je kunt relaxen.

Trampoline park Altitude in Málaga

Als je een activiteit zoekt waar kinderen en misschien ook de ouders hun energie kwijt kunnen, dan is het trampolinepark erg leuk. Het park is in 2018 geopend en bestaat uit weet ik hoeveel trampolines, horizontaal en met een helling tegen de wand, een schuimblokken bak, een trapeze, een balk voor een duel met een schuimblokken stok en nog veel meer. Wil je nog meer dan is er beneden bij dit uitgaanscomplex een bioscoop en een game centre met bowlingbaan. De bowlingbaan is wat gedateerd.

Filmpje pakken

Veel films worden in Spanje nagesynchroniseerd. Maar er zijn mogelijkheden om een film in de oorspronkelijke taal te bekijken. Dat wordt aangeduid met ‘Vose’ De bioscoop in La Trocha shopping mall in Coín heeft op dinsdag en donderdag een film in het engels. Bij shopping centre Plaza Mayor in Málaga hebben ze bij Yelmocines engelstalige films.

Voor als het weer droog is

Wil je inspiratie voor leuke buiten activiteiten met kinderen kijk dan hier.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten