Flamingo's kijken in Andalusië

Flamingo’s kijken in Andalusië kan in het noordwesten van de provincie Málaga. Een uurtje rijden van Finca Las Nuevas ligt de lagune van ‘Fuente de Piedra’. Dit is een fantastische plek voor vogelaars, maar eigenlijk voor iedereen die roze flamingo’s en andere watervogels wil spotten.

 

 

Broedplek van Flamingo’s in Andalusië

Elk jaar komen bij de lagune van Fuente de Piedra duizenden flamingo’s om te broeden. De lagune is een ondiep meer van 2,5 bij 6,7 kilometer.

Het meer wordt uitsluitend gevoed met regenwater en een ondergrondse toevoer. Als het water verdampt, blijft er een zoutlaag aan het oppervlak over wat samen met de omgeving, bestaande uit olijfgaarden, ideaal is voor de flamingo’s..

Dit is naast de Camargue in Frankrijk het grootste Europese broedgebied.

Het bezoekerscentrum om flamingo’s te kijken

Aan het meer is een klein bezoekerscentrum gevestigd waar je informatie krijgt over de flamingo’s en andere vogels in het het gebied.

Het bezoekerscentrum heeft geen restaurantje, dus misschien wil je je eigen picknick meenemen.

Naast het centrum zijn wat waterpoelen, waar je vanuit een vogel observatiehut de watervogels en flamingo’s kunt bekijken.

Ook kun je vanaf het centrum een wandeling langs het meer maken. Het meer helemaal rondlopen zal te lang duren. De paden zijn mooi vlak en daarom ook geschikt  voor kinderwagens. Onderweg zijn er nog een tweetal observatiehutten om de flamingo’s en de andere vogels te bekijken.

Flamingo’s kijken in Andalusië, wat is de beste tijd?

Flamingo’s zijn trekvogels en komen in januari/februari aan in Zuid Spanje. Hier bereiden ze zich voor op de paringstijd.

In maart beginnen ze al met het bouwen van hun nest. Na het leggen van 1 ei en de broedtijd worden er in april/mei de kuikens geboren.

In de hete augustus maand, wanneer het waterniveau in het meer flink gezakt is en de voedselvoorraad inslinkt, verlaten de flamingo’s Fuente de Piedra om het volgende jaar weer terug te keren.

flamingo's kijken in Andalusië vanuit een vogelhut

Aangezien het meer groot is en de vogels graag bij elkaar op een kluitje gaan staan, kan het moeilijk zijn om de flamingo’s goed te zien. Als je een verrekijker hebt, raden we je aan die zeker mee te nemen.

Heb je geen verrekijker bij je, dan wil je misschien wel toer met een gids maken, die een grote telescoop bij zich heeft.

Wij hadden geluk een aantal ‘verdwaalde’ flamingo’s tegen te komen in de kleine vijvertjes bij het bezoekerscentrum. Zo kun je toch van dichtbij flamingo’s kijken in Andalusië.”

flamingo's kijken bij Fuente de Piedra
Flamingo's kijken in Andalusië met een verrekijker
In Andalusië kun je flamingo's kijken
Flamingo's in Andalusië
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten