Leuke activiteiten met kinderen in Andalusië

Leuke activiteiten met kinderen in Andalusië zijn niet moeilijk te vinden. De omgeving van Finca Las Nuevas staat er bol van. Aan de Costa del Sol vind je de grotere attracties, maar ook in het binnenland zijn er leuke dingen voor kinderen te vinden.  Hieronder geven we een paar voorbeelden. Maar er is veel meer te doen. Zoals karting, dolfinarium, musea, dierenpark en een vlindertuin.

 

 

Met je schoenen door het water lopen.

Heb je weleens door een rivier gelopen? Deze geweldige wandeling bij Barranco Blanco is ideaal voor warme dagen. Via een smal pad loop je stroomopwaarts. Maar al snel loop je in het verfrissende koude water om uiteindelijk bij een natuurlijk gevormd meertje te komen, waar je lekker kunt zwemmen. Vergeet je picknick niet mee te nemen!

Wil je een lange wandeling door het water maken, dan is de Río Chillar in de buurt van Nerja een leuke optie voor je. Op deze pagina lees je er meer over.

Leuke water-activiteiten met kinderen in Andalusië

Aan de kust, een veertig minuten autorit van Finca Las Nuevas, zijn twee waterparken. AquaMijas is een gezellig waterpark met diverse glijbanen, een golfslagbad en een lazy river.

De echte durfals komen misschien iets meer aan hun trekken bij het Aquapark in Torremolinos. Dit park heeft wat meer hogere glijbanen en steile hellingen waar je met een bootje afglijdt.

Zwemmen in een prachtig meer

Lekker spetteren en spatteren in de turquoise groene stuwmeren van Ardales. Hoe gaaf is het om met z’n allen op een waterfiets met glijbaan het meer op te gaan en dan midden op het meer lekker te dobberen en te spelen.

Wil je wat stoerders dan is een kano of sup board huren ook erg leuk. In de zomermaanden ligt er ook een opblaasbaar whipe-out parcours in het water wat zeker ook in trek is bij de groten.

leuke activiteit met kinderen in Andalusië, supboarden

Nog meer leuke activiteiten met kinderen in Andalusië

Klimmen door de bomen

Super leuk is het klimmen op hoogte tussen de bomen in Marbella. Er zijn verschillende parcours van makkelijk tot moeilijk.

Je zit veilig in een tuigje wanneer je van boom tot boom loopt over touwen of via een tokkelbaan.

Wolvenpark

In de buurt van Antequera kun je in het Lobo park, zoals een wolf in het spaans heet, wolven in hun natuurlijke habitat bekijken. Er zijn enthousiaste verzorgers die je graag meer vertellen over de wolven en tijdens volle maan zijn er speciale avondrondleidingen. Nu maar hopen dat ze geen weerwolven worden!

El Torcal

Wandelen is misschien een activiteit die kinderen niet het leukst vinden. Maar deze wandeling zullen ook zij leuk vinden. De natuur van het karststeengebergte El Torcal is super bijzonder. De rotsen lijken er als grote stapels pannenkoeken op elkaar te balanceren.

Vanaf het bezoekerscentrum, waar je ook wat kunt eten en drinken, beginnen twee wandelroutes. Een lange en een korte route. De route is via smalle paadjes, waar je hier en daar over grote stenen moet klimmen. Als je geluk hebt, zie je misschien de berggeiten van rots naar rots springen.

Het blauwe dorp Júzcar

Ooit was dit het Smurfendorp. Bekend vanwege de lancering van de Smurfen film. Vandaag de dag is het een gezellig blauw dorp met leuke activiteiten voor kinderen. In ons blog lees je er meer over.

Wil je weten of er nog meer leuke activiteiten met kinderen in Andalusie zijn? Download dan het ebook.

Slecht weer activiteiten met kinderen in Andalusië

Het komt niet vaak voor, maar mocht het slecht weer zijn, kijk dan hier voor leuke binnen activiteiten met kinderen in Andalusië.

karting een leuke activiteit met kinderen in Andalusië
water activiteit met kinderen in Andalusië
Leuke natuur activiteiten met kinderen in Andalusië
kinderactiviteit in Andalusië
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten