Over ons

Een ‘ik vertrek’ verhaal

Halverwege een maandenlange reis hebben we elkaar ontmoet, in een klein Indonesisch hostelletje ergens achteraf in Malang. Daarna hebben we vele reizen samen gemaakt. Eerst met z’n tweeën en later met onze twee kinderen. Na vier jaar in Azië te hebben gewoond en vele reizen verder, heeft het buitenland virus ons te pakken gekregen. We stonden op een punt dat we ons leven om konden gooien en zijn heel impulsief dit nieuwe avontuur aangegaan.

Ons motto: als we later oud zijn en naast elkaar in de luie stoel zitten, dan willen we tegen elkaar kunnen zeggen ‘dat hebben we maar mooi geprobeerd’. Wij willen geen spijt hebben van dingen die we niet hebben gedaan.

Andalusië in Spanje leek ons de perfecte plek; Een heerlijk klimaat met zonnige zomers en milde winters, een kleine drie uur vliegen van Nederland, slechts een half uur rijden van Malaga, de stranden van de Costa del Sol, diverse wandelgebieden (waaronder het nationale park Sierra las Nieves en El Torcal) en de prachtige turquoise meren van Ardales met het unieke Caminito del Rey, een spectaculair pad langs de meters hoge steile rotswanden. Maar ook binnen twee uur bereikbaar zijn de prachtige steden Córdoba, Sevilla en Granada. Met als bonus de Sierra Nevada met mooie skimogelijkheden.

Een sprong in het diepe

Andalusië was een totaal nieuwe omgeving voor ons, we zijn nooit verder gekomen op de motor dan de Pyreneeën en Barcelona. We hebben de gok gewaagd. Zonder vast plan, zonder Spaans te spreken, met alleen een verblijf in vakantiehuisje voor een week en drie nachten in Casa Carmen, hebben we de container met onze huisraad naar Málaga laten verschepen.

Half juni 2016 is ons avontuur in zuid Spanje begonnen. We zijn snel op zoek gegaan naar een tijdelijk huis, we hebben een school voor Joanne en Oek nog net voor de zomervakantie kunnen regelen en zijn met makelaars op stap gegaan om huizen te bekijken.

Finca Las Nuevas was het eerste huis dat we bezochten met een makelaar en we waren op slag verliefd. Verliefd op de vergezichten over glooiende bergen met olijf-en amandelbomen, op de serene rust die er heerst rondom het huis en de prachtige finca met twee ruime vakantiewoningen, twee appartementen en een knusse studio, maar ook niet te vergeten het zwembad met uitzicht.

Meer dan een jaar na onze aankomst in zuid Spanje zijn we naar Finca Las Nuevas verhuisd en sindsdien werken we aan ons ideale plaatje.

De hondjes Rosie en Gipsy en kat Lily waren er al en ze mochten bij ons blijven wonen. Ze weten allemaal dat ze niet in de huizen mogen komen. Rosie en Gipsy gaan graag mee wandelen. Rosie is een Spaanse jachthond en gaat graag op avontuur op het land. Gipsy zal zodra ze je ziet haar uiterste best doen om leuk gevonden te worden. Kat Lily gaat haar eigen gang.

Ons ideale plaatje met Finca Las Nuevas

Weg van huis willen wij jou een thuis geven om te genieten van je vakantie, waar tijd en ruimte is voor heerlijke ontspanning, waar de omgeving je uitdaagt om op avontuur te gaan en waar je energie kunt bijtanken. We geven je graag tips over de omgeving, als je zin hebt in een praatje willen we er voor je zijn. Het je zin om je lekker terug te trekken, dan laten we je heerlijk je gang gaan.

Saludos,

Robert,Pascalle, Joanne en Oek

ONZE ACCOMMODATIES

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN