Wandelen in de Sierra de las Nieves

Wandelen in de Sierra de las Nieves is prachtig. Wanneer je bij ons zwembad van Finca Las Nuevas staat, kijk je uit op de prachtige bergen van dit gebied. Dit zijn de bergen waar je in de avond de zon langzaam achter ziet zakken en de lucht in tig kleuren oranje verandert. Dit Nationaal Park biedt oneindig veel wandelroutes.

Het strekt zich uit van Ronda in het westen, Istán in het zuiden tot Tolox in het oosten en Yunquera in het noorden. Deze bergen heten niet voor niets Sneeuwbergen, want in de winter kijken wij vanaf het terras vaak uit op de besneeuwde bergtoppen. De hoogste bergtop is 2000 meter hoog.

Lange en korte wandelingen

Wij hebben zelf nog veel te ontdekken in dit nationaal park. Maar wij hebben een wandelkaart van dit gebied die jullie kunnen lenen en over een aantal wandelingen in Tolox kunnen we jullie onze ervaringen vertellen. Deze routes zijn ook te vinden in het ebook.

Kuuroord

Tolox is een wit andalusisch bergdorp die bekend staat om zijn spa. Verwacht niet dat je hier een heerlijke massage kunt krijgen. Het ietwat vervallen gebouw wordt nog steeds gebruikt. Nog altijd komen er veel mensen naar dit Balneario om het bronwater te inhaleren dat helpt tegen astma, bronchitis en andere ademhalings allergieen.

Ook dit gebiedje is weer totaal anders dan de omgeving van Finca Las Nuevas. Je vindt er heel andere bomen en planten. Soms lijkt het wel subtropisch. De wandeling in het Ebook naar de waterval is goed te doen met kinderen.

Wandelen in de Sierra de las Nieves

De andere wandeling is langer en voert door de bergen, waar wat kurkeiken staan en terug langs een rivierbedding en door het dorp. Zoals we al zeiden er zijn meerdere wandelroutes en wij hebben de kaart in huis om op ontdekking te gaan in dit prachtige en veelzijdige gebied.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten