Wandelen in de Sierra de las Nieves

Wandelen in de Sierra de las Nieves is prachtig. Wanneer je bij ons zwembad van Finca Las Nuevas staat, kijk je uit op de prachtige bergen van de Sierra de las Nieves. Dit zijn de bergen waar je in de avond de zon langzaam achter ziet zakken en de lucht in tig kleuren oranje verandert. Dit Nationaal Park biedt oneindig veel wandelroutes.

 

 

Je kunt eindeloos wandelen in de Sierra de las Nieves

 

Het strekt zich uit van Ronda in het westen, Istán in het zuiden tot Tolox in het oosten en Yunquera in het noorden. Deze bergen heten niet voor niets Sneeuwbergen, want in de winter kijken wij vanaf het terras vaak uit op de besneeuwde bergtoppen. De hoogste bergtop is 2000 meter hoog.

Van korte tot lange wandelingen

Het uitgestrekte gebied van de Sierra de las Nieves biedt veel wandelroutes. Wij hebben zelf nog veel te ontdekken in dit nationaal park. Mocht je hier willen gaan wandelen, dan hebben wij een wandelkaart van dit gebied die jullie kunnen lenen. Ook kunnen wij jullie over een aantal wandelingen onze ervaringen vertellen. Deze routes zijn ook terug te vinden in het ebook.

Kuuroord

Tolox is een wit andalusisch bergdorp dat bekend staat om zijn spa; het Balneario. Dat iets hoger net buiten het dorp is gelegen. Het ietwat vervallen gebouw wordt nog steeds gebruikt.

Verwacht niet dat je hier een heerlijke massage kunt krijgen. Het Balneario wordt nog altijd door vele mensen bezocht. Echter zij verblijven vaak enkele weken in Tolox om bij Balneario het bronwater te inhaleren. Dit heilzame water helpt tegen astma, bronchitis en andere ademhalings allergieën.

Vanaf het Balneario starten diverse wandelroutes door de Sierra de las Nieves. De omgeving van Tolox is weer totaal anders dan de omgeving van Finca Las Nuevas. Je vindt er heel andere bomen en planten. Soms lijkt het wel subtropisch.

Wandeling naar de waterval

Er is een leuke wandeling, niet te lang naar een waterval. Met een beetje geluk kun je een verfrissende duik in het meertje voor de waterval nemen. Deze wandeling, die je kunt vinden in het Ebook, is goed te doen met kinderen.

Een andere wandeling uit het ebook is langer. Het voert door de bergen, waar je langs enkele kurkeiken loopt. Wanneer je over een bergkam gaat, volgt de route naar beneden.

Uiteindelijk loop je langs een rivierbedding terug richting het dorp. Vanuit het dorp klim je weer omhoog naar het Balneario.

Wat maakt wandelen in de Sierra de las Nieves bijzonder?

Het gebied is in vele opzichten bijzonder. Het heeft een grote variëteit aan gesteente. Ook heeft de Sierra de las Nieves een bijzonder klimaat dat zowel door de Middellandse zee als door de Atlantische oceaan wordt beïnvloed.

Niet voor niets is het een speciaal beschermd vogelgebied (SPA). Ook heeft het UNESCO de Sierra de las Nieves erkent als Wereld biosfeer reservaat. Dit is een leergebied voor duurzame ontwikkeling in diverse ecologische, sociale en economische contexten.

Wat de Sierra de las Nieves ook bijzonder maken, zijn de Pinsapos. Een bijzondere naaldboom. In de bergen van dit gebied is de grootste populatie van deze majestueuze bomen ter wereld te vinden.

Wandelen in de Sierra de las Nieves route naar de Pinsapos

Verder wandelen in de Sierra de las Nieves

In de omgeving van Yunquera kun je prachtige wandelingen op hoogte maken. Het mooie authentieke dorp Yunquera ligt op 680 meter hoogte, de wandelingen maak je op meer dan 1500 meter, dus houd rekening met veranderlijk weer.

Wandeling Puerto del Saucillo naar de Peñon de Enamorados

In de video hieronder krijg je een impressie van deze prachtige afwisselende wandeling. Je begint in mooie bossen met de bijzondere Pinsapo naaldbomen. Hier en daar zie je een stuk versteend hout liggen.

Langzaam klim je hoger en laat je het bos achter je. Uiteindelijk bereik je een plateau waar de Gal eiken opdoemen. De bomen lijken zo uit een sprookjesfilm te komen.

Loop je door dan kun je de Peñon de Enamorados beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht.

Waterval in de Sierra de las Nieves
Wandeling in de Sierra de las Nieves
Watervallen wandeling Sierra de las Nieves
Bijzondere boom Sierra de las Nieves
Casa Sofia

Casa Sofia

Romantisch tinyhouse in voormalige hooischuur met fantastisch uitzicht.

Casa Carmen

Casa Carmen

Groot vakantiehuis met openhaard en prachtig uitzicht.

Casa Josefa

Casa Josefa

Gezellig vakantiehuis met terras en balkon.

Casa Maria

Casa Maria

Ruim appartement met aparte slaapkamer op begane grond.

Casa Maria Arriba

Casa Maria Arriba

Appartement op de eerste verdieping met geweldig uitzicht.

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten