Rots klimmen in El Chorro

Een van de mooiste klimgebieden van Europa, El Chorro, bevindt zich zo’n vijftig kilometer ten noordwesten van Málaga en de luchthaven. Finca Las Nuevas is een mooie uitvalsplek om dit gebied te bezoeken.

De Garganta del Chorro, oftewel de kloof waar de Guadalhorce rivier doorstroomt, met wanden van wel vierhonderd meter hoogte vormt een prachtig décor voor klimmers. Soms moet je een stukje lopen naar het begin van de route, omdat de kloof vier kilometer lang is en op sommige plaatsen slechts tien meter breed. Maar het is de wandeling vast en zeker waard. De omgeving is echt prachtig.

De klimroutes

In het gebied rondom El Chorro zijn honderden routes te klimmen. Sommigen zeggen dat het er meer dan 800 zijn. Bekende steile rotsen in het gebied zijn; Las Encantadas, Los Cotoes, Makinodromo en Las Frontales.

De routes variëren in moeilijkheidsgraad waardoor het gebied zowel voor de beginnende als gevorderde klimmer geschikt is. Mocht je toch een dagje in een ander gebied willen klimmen dan zijn er nog mooie plekken te vinden bij El Torcal of de verder weg gelegen Cahorros kloof.

Beste tijd om te klimmen in Andalusië

Zuid Spanje heeft een heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn daarom warm, echter te warm om te klimmen. Maar de milde winters maken dit gebied ideaal om te klimmen in het najaar en winter. Oktober tot en met april is de beste tijd om te komen klimmen. In de winter kan het ‘s morgens best fris zijn, zeker in de kloof waar de zon moeilijk kan komen. Maar in dit gebied is er altijd wel een route in de zon te vinden.

Via Ferrata

El Chorro heeft sinds 2017 ook een via Ferrata. De route gaat door een uniek gebied van El Chorro over bruggen, waaronder een tibetaanse brug en nepaleze brug en trappen. De zipline van ongeveer 35 meter zorgt voor een geweldige hoogtesensatie. Het pad is 650 meter lang met een hoogteverschil van 250 meter. Voor de route moet je ongeveer drie uur uittrekken.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten