Nationaal Park El Torcal - Antequera

De provincie Málaga kent vele mooie natuurgebieden. Elk gebied is uniek en ziet er totaal anders uit. Vanaf Finca Las Nuevas kun je het bijzondere rotsmassief van Nationaal Park El Torcal al zien liggen.

De berg torent boven het glooiende landschap uit. Op het eerste oog lijkt het gewoon een rots, maar als je dichterbij komt, gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Wandelend, fietsend of per auto één van de mooiste en spectaculairste kalksteen landschappen ontdekken, staat garant voor een geweldige dag uit.

Een stukje geschiedenis

Honderdmiljoen jaar geleden lag dit gebied onder zeeniveau. Door de krachtige bewegingen in de aardkost is dit gebied opgestuwd tot bergen van 1300 meter hoogte. De bergen zijn gevormd uit kalksteen, omdat dit een zacht gesteente is, hadden wind en regen miljoenen jaren de kans om de bergen te vormen.

Dat heeft de prachtige gelaagde rotsen opgeleverd die we vandaag de dag nog kunnen zien. De rotsen lijken als een berg pannenkoeken op elkaar te balanceren.

Het gebied

Overal waar je kijkt, blijf je je verbazen over de spectaculaire rotsformaties. De omgeving heeft iets mystieks. Ondanks dat dit een toeristische trekpleister is, is de natuur prachtig. Met een beetje geluk zie je de berggeiten of steenbokken van rots naar rots springen.

Tip:

Voordat je naar El Torcal rijdt, kijk even of er geen grote wolk boven de berg hangt. Als dat zo is, neem dan een extra trui/jas mee, omdat de temperatuur boven op de berg zo tien graden met hier kan verschillen. Als je nog een paar dagen langer op vakantie bent, dan zouden wij adviseren een ander keer naar El Torcal te gaan, zodat je zeker weten een mooi uitzicht hebt.

Parkeren en wandelroutes

In de weekenden en vakanties kan het druk zijn. Omdat er boven op de berg beperkte parkeerruimte is, kan het zijn dat je de auto onder aan de berg moet parkeren en dan met de bus of lopend verder moet gaan.

Boven is naast de parkeerplaats een bezoekerscentrum met klein restaurant. Vanaf deze plek starten ook de bewegwijzerde wandelroutes.

Wij willen je aanraden om je eigen lunchpakket mee te nemen naar deze plek. Zo kun je zelf een unieke picknickstek uitzoeken en kun je langer genieten van deze magische plek.”

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten