Wat is er te doen in Málaga?

Málaga is een bruisende havenstad, veertig minuten rijden van Finca Las Nuevas. Vanuit het centrum loop je zo het strand op wat de stad een extra dimensie geeft.

Het centrum van de stad is enkele jaren geleden omgetoverd tot een autovrij gebied waarbij de gebouwen in ere zijn hersteld. Hierdoor is het heerlijk om in de oude stad rond te dwalen. We kunnen pagina’s schrijven over wat er allemaal te doen is in Málaga, maar we beperken ons tot een aantal tips.

Musea in Málaga

Mocht het een dagje slecht weer zijn of wil je even de koelte opzoeken, dan is het bezoeken van een museum een goed idee. Wij vonden het Carmen Thyssen museum erg mooi. Hier is een mooie tentoonstelling van Spaanse meesters en schilderijen met Spaanse taferelen. Een bezoekje aan het Picasso museum mag natuurlijk niet ontbreken.

De wereldberoemde schilder Picasso is in Málaga geboren en zijn geboortehuis (wat wij niet zo interessant vonden) is aan het Plaza de Merced nog te bezoeken. Misschien handig om online al een entreekaart voor het Picasso museum te kopen, dat scheelt een lange wachtrij.

Leuke musea voor kinderen lees je hier.

Alcazaba en Gibralfaro

Het Gibralfaro kasteel/vesting torent hoog boven de stad uit. De klim naar boven is het zeker waard, want je krijgt een prachtig uitzicht over de haven en de stad ervoor terug. Ook als je het museum niet wilt bezoeken is het leuk om dit uitzicht even te bekijken.

Dit moorse verdedigingswerk heeft een vestingsmuur waar je nog overheen kunt lopen. Iets lager op de Gibralfaro berg staat het Alcazaba, een soort Alhambra in het klein met prachtige gedecoreerde muren.

Winkelen

De Calle Larios is de grootste winkelstraat in Málaga. Deze loopt vanaf de haven, via de Tourist info de stad in. In deze straat zijn de grote bekende merken te vinden. Wij raden aan om vooral eens de kleinere steegjes in te gaan, daar vind je leuke kleine winkeltjes.

Tip: deze winkeltjes houden in tegenstelling tot de grote winkels wel de siësta tijden aan, dus tussen twee en vijf zijn ze dicht en vaak ook op zaterdagmiddag.

Goedkoop dingen bekijken in Málaga

Op zondagmiddag zijn veel culturele bezienswaardigheden gratis te bezoeken, waaronder bovengenoemde musea maar er zijn er nog veel meer. De tijden varieren een beetje sommige zijn vanaf twee uur gratis te bezoeken andere vanaf vier uur ‘s middags.

Parkeren in het centrum of met de trein

Wij vinden het altijd handig om de auto bij Muelle Uno te parkeren. Dit is een ruime en grote parkeergarage aan de haven. Vanuit de parkeergarage kun je zo gaan flaneren of naar het strand gaan en via een mooi park vol tropische planten en bomen loop je zo de binnenstad van Málaga in. Heb je geen zin om met de auto naar Málaga te gaan, dan kun je in Cártama op de trein stappen naar station Málaga- Alameda. Je bent dan in vijftien minuten in het centrum van de stad.

BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN

Vanaf 2 nachten