fotograferen in Andalusië; ongekend veelzijdig!

Fotograferen in Andalusië is ongekend veelzijdig. De prachtige natuur, de bijzondere architectuur, de verlaten huizen, mogelijkheden ten over. Zuid Spanje heeft natuurlijk ook een heerlijk klimaat om te experimenteren met je camera.

Fotograferen van camera met fotorolletje tot digitaal

In mijn foto album schitteren nogal wat foto’s waar ik het hoofd van een van mijn familieleden maar bij moet denken. Mijn mams had nog wel eens de neiging om bij het indrukken van het cameraknopje de camera naar beneden te bewegen, waardoor er wel eens iemand onthoofd werd.  Dat was nog in de tijd ver voor de digitale camera’s waar je inderdaad aardig hard de knop moest indrukken, het rolletje moest laten ontwikkelen om er pas daarna achter te komen of de foto’s wel of niet waren gelukt.

Vandaag de dag is dat wel anders en voelen we ons toch eigenlijk allemaal wel een prof fotograaf. Met mobiel of digitale camera schieten wij er vrolijk op los en de resultaten zijn best leuk. Hier en daar een filtertje er op en het kiekje kan zo op social media.

fotograferen

Filmen met een drone, natuur fotografie of verlaten panden fotograferen in Andalusië

Wij krijgen veel gasten die geïnteresseerd zijn in fotografie. Sommigen arriveren met de meest indrukwekkende camera’s met telelenzen om hun nek. Zij maken prachtige opnames van de vele bijzondere vogels die er wandelend vanaf Finca Las Nuevas te zien zijn. Super leuk vinden wij het als ze deze plaatjes met ons willen delen. Vaak hebben we het geluid van de vogel wel gehoord, maar wisten we niet hoe het vogeltje eruit zag. Nu dus wel.

oude gebouwen fotograferen in Andalusië

Ook zijn er regelmatig gasten die hun drone willen uitproberen. Dankzij hen hebben we al wat mooie filmpjes van onze finca gekregen. Ze zeggen wel eens dat een foto meer dan 1000 woorden zegt, maar zo’n filmpje…. schitterend om vanuit vogelvlucht ons bergje met de honderd jaar oude finca, het zwembad, de tuin en de amandel- en olijfbomen te zien op een bewegend beeld.

Anderen focussen ze zich meer op de behendigheid van het vliegen van de drone. Ook dat is een vak apart. Nooit geweten hoe lastig dat was. De drone van zoonlief kwam ons op een gegeven moment achterna en uit ervaring kan ik zeggen dat die propellers aardig scherp zijn. Au!

Tegenlicht, lange sluitertijd en ander vakjargon

Het leukste van het fotograferen bij ons is, denk ik de veelzijdigheid. Vanaf ons huis kun je in no time een prachtig bloemetje of vogeltje vastleggen en ook zijn er rondom ons wat mooie karakteristieke vervallen panden te vinden. De luchten zijn vaak prachtig hier in Spanje en met name in het begin van de avond is het schitterend om te fotograferen met tegenlicht.

De natuur heeft in alle seizoenen iets moois en boeiends te bieden. De ene keer is het de geitenherder met zijn geiten, de andere keer de gekleurde bloemenpracht langs de kant van de weg.

spelen met sluitertijden

leuk om te experimenteren met sluitertijden

Omdat het bij Finca Las Nuevas nog echt donker wordt, is het ook heel leuk om te experimenteren met sluitertijden en zo de sterren en de maan mooi in beeld te krijgen. Helemaal leuk als er een bijzondere volle maan of een maansverduistering is.

Ook als je niet van fotograferen houdt, blijft het mooi om naar te kijken. We kijken nog steeds met veel plezier terug op het maansverduisterings-feestje op de era bij ons. Deze spontane actie leidde er toe dat we met een aantal gasten, gezellig zittend/liggend op de grond onder het genot van een hapje en drankje hebben genoten van de maansverduistering. Was zo leuk.

Ik hoor bij het type mens dat enorm kan genieten van prachtige foto’s, al verbaasd is over de mogelijkheden van mijn telefoon en hoopt ooit de rust en de tijd te hebben om er eens meer in te verdiepen. Dus helaas in dit blog geen praktische tips over fotograferen, maar onze gasten tips geven over fotogenieke plekjes vind ik erg leuk!!

Vandaar dat de foto’s in dit blog gemaakt zijn door onze gasten die ons toestemming hebben gegeven ze te gebruiken op onze website 😉

Wat denk je, kom je ook eens voor een fotografeer vakantie naar ons?

Heb jij een mooi kiekje gemaakt bij Finca Las Nuevas, dan zien we die graag op ons instagram #finca_las_nuevas

in Andalusië fotograferen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten