Natuurbeleving in Andalusië

Natuurbeleving in Andalusië is misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt. Maar wist je dat er in het binnenland van de drukke costa’s tal van mogelijkheden zijn voor natuurbeleving? Direct aan de kust is het vaak druk met badgasten en feestende mensen en wordt de omgeving gedomineerd door hoge torenflats. Maar als je in Andalusië maar een klein stukje landinwaarts rijdt, dan kom je in een totaal andere wereld. Hier kun je de stilte nog horen, kun je eindeloos wandelen, fietsen, klimmen of welke vorm van natuurbeleving je ook maar wilt doen.

Natuurbeleving in Andalusië bij je vakantiehuis

De eenvoudigste vorm van natuurbeleving vind je bij Finca Las Nuevas. Onze vakantiehuizen zijn ondergebracht in een meer dan honderd jaar oude boerderij in de heuvels van het witte bergdorp Álora. Hier kom je in een oase van rust uitkijkend over de olijf en amandelbomen en op de bergen van het national park Sierra de Las Nieves.

Vanaf je eigen terras of vanaf een van de vele andere fijne zitplekjes kun je genieten van de fluitende vogels, de zon en de natuur. Misschien wil je nog een klein stukje lopen op de rustige paden rondom het huis.

natuurbeleving in Andalusië bij je vakantiehuis

Vogelaars in Andalusië

Niet alleen is het leuk om te luisteren naar de zingende vogels. De omgeving van Finca Las Nuevas is een ideaal gebied voor vogelaars. In de buurt van Caminito del Rey bij El Chorro vermaken wij ons altijd prima met het kijken naar de vale gieren die daar hoog boven de rotsen rondzweven op de termiek van de wind.
Iets verder rijden, maar niet minder indrukwekkend is Fuente de la Piedra. In deze lagune komen elk jaar duizenden flamingos om te broeden. Meestal gaan ze met z’n allen op een kluitje middenin de lagune staan, maar er zijn er altijd wel een paar die de rust van een ander watertje opzoeken, zodat je ze vanuit een observatiehut goed kunt bekijken. Voor meer informatie over de flamingo’s kun je hier verder lezen.

Vanaf je eigen terras bij Finca Las Nuevas kun je ook heel goed vogels spotten. In Vogels spotten op onze website lees je welke vogels onze gasten allemaal al gespot hebben.

flamingo's kijken bij Fuente de Piedra

Wandelroutes in Andalusië

Een ultieme manier van natuurbeleving is voor velen wandelen. Dankzij het milde klimaat kun je het hele jaar door prachtige wandelingen maken in Andalusië. In het voorjaar (januari/februari) kun je tijdens je wandelingen genieten van de roze amandelbloesem die als lichte plukjes over de heuvels verdeeld zijn. Iets later verschijnen de voorjaarsbloemen.De zomers zijn warm in Andalusië, maar ook dan zijn er nog leuke wandelingen te bedenken. Bijvoorbeeld een wandeling door een rivier, heerlijk verkoelend en zo krijg je ook je kinderen nog aan het lopen!

In de winter is het lekker om met je gezicht in de zon te lopen, een wandeling over het lange vlonderpad aan zee is dan ideaal of een wandeling in de bergen. Vanaf Finca Las Nuevas en in de omgeving zijn er tal van wandelingen te maken. Hier kun je gratis een ebook met mooie wandelroutes aanvragen.

Fietsen in Andalusië

Door de komst van e-bikes is fietsen een stuk makkelijker geworden in Andalusië en wordt het naast sporten ook natuurbeleving! Bij ons in de buurt kun je kilometers over zandpaden door de heuvels fietsen. Álora ligt in de Guadalhorce vallei waar je redelijk vlak kunt fietsen langs citrus boomgaarden en witte dorpjes om uiteindelijk bij zee uit te komen. Meer lees je op onze website.

natuurbeleving tijdens het fietsen

Klimmen in Andalusië

Houd je van alpine sport dan is de omgeving van El Chorro geweldig voor je. Dit fantastische klim el dorado niet ver van Finca Las Nuevas is een van de mooiste klimgebieden van Europa. Er zijn honderden routes, sommigen zeggen dat er wel meer dan 800 routes zijn, voor zowel de beginnende als gevorderde klimmer. Dankzij het mediterrane klimaat kun je heerlijk klimmen in het najaar en in de winter. Wil je meer weten, lees hier dan verder.

Uitstapjes in de natuur

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden van natuurbeleving in Andalusië. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk fotograferen en tekenen en schilderen. Bij ons op de campo, zoals ze het platteland in Spanje noemen, kun je prachtig vervallen huizen fotograferen en uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden voor natuurfotgrafie of tekenen.
Houd je van de natuur, maar wil je niet actief zijn ook dan zijn er bijzondere plekjes te vinden waar je naar toe kunt rijden. Zoals bijvoorbeeld het unieke rotsgebied van El Torcal of de meren van Ardales.

Wat is jouw favoriete natuurbeleving in Andalusië? Laat je het ons weten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten