Vogels spotten in Andalusië

Vogels spotten in Andalusië, kan gewoon vanaf je terras bij Finca Las Nuevas. Bij Finca Las Nuevas hoor je geen auto geraas. In plaats daarvan hebben we vogelluiden. Zeker nu het voorjaar begonnen is, komen er elke dag weer nieuwe deuntjes bij. Als ik vroeger wat beter naar mijn mams had geluisterd, zou ik nu veel meer vogels herkennen.

Het toeval wilde dat we vorig jaar tegelijkertijd twee vogelaars in ‘da house’ hadden. We wisten al dat er bijzondere vogels rondvlogen, maar welk naampje ze precies hadden, was nog de vraag. We hebben dan ook genoten van een avond foto’s kijken en alle bijbehorende namen leren met onze gast Daniel. Dank je wel hiervoor!

Vogels spotten in Andalusië vanaf je terras

Elke avond hoor ik een vogel. Ik moet dan altijd denken aan de luisterboeken van Pluk van de Petteflet. Die we toen de kinderen klein waren altijd luisterden in de auto. Het geluid klonkt als de lispeltuut. Dus voor mij was deze vogel dan ook gewoon de Lispeltuut. Leuk om dan ineens te zien en te horen dat dit de Dwergoor uil is!
Rosie, de hond, wordt soms helemaal opgewonden van een boom vol vogeltjes. We hebben regelmatig de mooie geel gekleurde Europese kanarie in de boom zitten.

vogels spotten in Andalusië vanaf je terras
De stoere kuif van de Hop

Onderweg komen we altijd wel de prachtige hop een keertje tegen. Volgens mij zit deze vogel bewust naast de weg om zijn mooie zwart witte hoge kuif te showen. Nou hij mag er zijn. De vogel ziet er prachtig uit. Waarom dan geen plaatje, hieronder??? Hij is gewoon te snel. We zijn al menig keer gestopt om een foto proberen te maken, maar elke keer zonder succes. Een dag gaat het lukken! Ook lopen er altijd wat Rode patrijzen op de zandweg. Deze vogels zie je altijd gezellig met z’n tweetjes en soms met de hele familie bij elkaar. Ook deze vogels laten zich niet makkelijk vangen voor een kiekje.

Slangarend of toch Vale gier

Vorige week zweefde er een paar keer een grote vogel boven ons hoofd. Het zou de slangarend of de Vale gier geweest kunnen zijn. Hij maakte prachtig gebruik van de thermiek en leek zich prima te vermaken. Vale gieren kun je ook heel goed spotten bij El Chorro. Als je de Caminito del Rey loopt, zie je ze vaak met tientallen tegelijk boven de bergen zweven. Vorig jaar zat er een Vale gier gewond naast de weg. Wat een imposante grote vogel is dat.

vogels spotten

Gasten van Finca Las Nuevas hebben ook deze vogels nog gespot:

Roodborst tapuit
Steenuil
Kuifleeuwerik
Roodstuit zwaluw
Kleine zwartkop
Raaf
Orfeus spotvogel
Grote bonte specht
Bijeter
Grouwe gors
Grijze gors
Roodkop klauwier

Roze vogels spotten in Andalusië

Wil je wat verder rijden, dan kun je bij Fuente de Piedra  roze Flamingo’s spotten. Vanaf maart komen de flamingo’s hier om te broeden. De grootte van de groep is afhankelijk van de waterstand van het grote ondiepe meer. Er is een bezoekerscentrum en er zijn wat wandelroutes met uitkijkposten gemaakt. Op onze website lees je er meer over en kun je ook een filmpje bekijken dat wij daar gemaakt hebben.

Wij vonden het erg mooi om eens te zien. De slimmerds stonden met z’n allen in het midden van het meer, dus met het blote oog waren ze wat moeilijk te bekijken, maar gelukkig waren een paar flamingo’s zo aardig om in de kleine vijvers rondom het bezoekerscentrum te staan, zodat we deze van dichtbij konden bekijken. Ook was het super gaaf om een hele groep flamingo’s over te zien vliegen. Je ziet dan goed de kleuren van de grote vleugels.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten