Een hottub in Andalusië

Een hottub in Andalusië. Dat zou toch heerlijk zijn in de winter? Dit jaar hebben we een heel milde winter gehad. De nachten zijn fris maar overdag klom de temperatuur lekker op en was het heerlijk om buiten te zitten. Deze week is het kwik zelfs boven de 28 graden gestegen. Zo zie je maar dat het altijd fijn is om naar Spanje te komen. De wintermaanden zijn ideaal voor het maken van lange wandelingen of een fietstocht, het bezoeken van steden of gewoon om lekker niets te doen.

Een hottub in Andalusië, dat zie je niet vaak

Wij hebben de tijd vooral gebruikt om hard aan het werk te gaan. Waren we vorig jaar nog heel druk om de vakantiehuizen klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen, nu hebben we de tuin eens grondig onder handen genomen. Er staan veel nieuwe kleurige planten bij, muurtjes zijn geverfd, het zwembad heeft een onderhoudsbeurt gehad en de barbecue tafel is voorzien van mooie Spaanse tegeltjes.  Finca Las Nuevas is er helemaal klaar voor om jullie weer te ontvangen.

Ook hebben geïnvesteerd in wat extra luxe op ons bergje. Onze nieuwste trots is een hout gestookte hot tub! Hoe lekker is het om in de maanden dat het zwembad te koud is, heerlijk in het warme water te kruipen en met z’n tweetjes of met de hele familie te genieten van de ondergaande zon. Vallende sterren kijken is ook echt super gaaf vanaf deze plek. Het heeft wat energie gekost, maar het was het waard.

een hottub in Andalusië

Hoe krijg je een hottub in Andalusië?

Tijdens onze reis in Nieuw Zeeland hebben we diverse malen in een hottub mogen dobberen. Wat heerlijk was dat om op een koude dag, na het kanoën in de regen te mogen opwarmen in de hottub of na een lange autorit gewoon even ontspannen. Dat leek ons ook zo geweldig hier bij onze vakantiehuizen. Het idee was snel gemaakt, de uitwerking duurde echter wat langer.

Hier in de buurt waren alleen maar jacuzzi’s te vinden, de ene nog groter en met nog meer jets dan de andere. Gekleurde lichtjes, opties voor het aansluiten van een radio het kon allemaal. Maar dat was nu net niet wat wij zochten. Wij wilden iets wat niet opzichtig in het landschap staat, iets waar je het geluid van de natuur kunt horen als je er in zit. Gewoon een hottub zonder toeters en bellen.

Na veel zoeken hebben we uiteindelijk de juiste hottub voor ons in het buitenland kunnen vinden, maar het vervoer hier naar toe bleek wat lastiger. Na drie maanden wachten en heen en weer bellen was het dan eindelijk gelukt om een transporteur te vinden die de hot tub op ons bergje wilde brengen. Maar daarmee waren we er nog niet. Van onze parkeerplaats moest de hottub nog naar de tuin. Gelukkig hadden we al eens een watertank moeten vervoeren op onze pick up, dus deze constructie konden we nu inzetten voor de hottub. Het laatste stukje door de tuin hebben we met de hulp van twee buurmannen voor elkaar gekregen.

Kom je de hottub ook proberen bij Finca Las Nuevas?

En daar staat ‘ie dan. Precies zoals we bedacht hadden, boven het zwembad met zicht op de bergen van de Sierra de las Nieves. Zit je er ‘s avonds in dan kun je genieten van de ondergaande zon, die de lucht in allerlei roodtinten kleurt.

in een hottub in Andalusië
Kom je ‘m eens proberen bij Finca Las Nuevas?

Van half oktober tot en met maart kun je bij je boeking of ter plaatse de hottub reserveren. Mocht het heel lang niet geregend hebben en het stookverbod wat eerder beginnen of langer doorgaan, dan kunnen we de hottub helaas niet gebruiken. Maar dat is nog niet voorgekomen. Kijk hieronder of er nog een huisje beschikbaar is voor je!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten