Waar kun je de totale zonsverduistering bekijken?

Waar kun je de totale zonsverduistering bekijken? Dit indrukwekkende natuurverschijnsel komt niet vaak voor. Lees snel verder en zie waar je de totale zonsverduistering kunt bekijken.

Waar kun je de totale zonsverduistering bekijken?

Afgelopen voorjaar stond de media vol met de zonsverduistering die te zien was in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Dichter bij huis was dit natuurfenomeen niet te zien. Voor een totale zonsverduistering in Nederland moet je zelfs nog 111 jaar wachten en voor een totale zonsverduistering in het Verenigd Koninkrijk moet je nog 66 jaar wachten.

Totale zonsverduistering in Andalusië op 2 augustus 2027

Maar in 2027, om precies te zijn, op 2 augustus 2027 kun je de totale zonsverduistering bekijken in Andalusië. Volgens Wikipedia was de laatste totale zonsverduistering in Spanje op 30 augustus 1905.

Maar waar kun je de totale zonsverduistering bekijken in Andalusië? Nou, bij Finca Las Nuevas! De vakantiehuizen van Finca Las Nuevas liggen tussen Cártama en Álora en zijn de perfecte plek waar je de totale zonsverduistering kunt bekijken. Op onze plek zal de totale zonsverduistering 99,9 tot 100 procent zijn. Wat wil je nog meer?

Finca Las Nuevas pool with a view

Hoe lijkt je dat om vanuit het zwembad naar de totale zonsverduistering te kijken?

Je hebt hier geen last van gebouwen of hoge bomen die in de weg zitten. Op de foto’s kun je zien dat de omgeving van Finca Las Nuevas een goede plek is.

totale zonsverduistering in Álora

totale zonsverduistering in Cártama

Op deze website kun je je locatie invoeren en dan kun je precies zien wanneer de totale zonsverduistering begint, wanneer die op zijn maximum is en hoe laat die eindigt.

Wat is een totale zonsverduistering?

Een zonsverduistering komt alleen voor bij nieuwe maan. Dat is het moment dat de maan precies tussen de zon en de aarde staat. Tijdens een totale zonsverduistering wordt de corona, de gaswolk rond de zon, zichtbaar. De maan houdt de zonnestralen tegen waardoor de zon korte tijd onzichtbaar is vanaf de aarde. Dit kan soms zelfs wel tot zeven minuten duren.

Een totale zonsverduistering komt nogal nauw omdat de maan precies in de goede hoek tussen de zon en de aarde moet schuiven en daarnaast moet de kijker ook nog eens op de juiste plek staan. Daarom zeggen ze wel eens dat een mens maximaal één totale zonsverduistering in zijn leven meemaakt.

Wil je alvast een idee krijgen hoe zo’n totale zonsverduistering er bij Finca Las Nuevas uitziet? Gebruik dan deze link

Tips om de totale zonsverduistering te bekijken

Tip 1: juiste tijd

Bekijk de website die je eerder in dit blog hebt kunnen bekijken of een andere website, om zeker te zijn dat je de juiste tijd van de totale zonsverduistering weet.

Tip 2: Zorg dat je een eclips bril hebt

Om te genieten van de totale zonsverduistering moet je niet vergeten om een eclipsbril op te doen. Een eclipsbril beschermt je ogen en stellen je in staat om dit spectaculaire natuurverschijnsel veilig te kunnen ervaren. Heb je geen eclipsbril kunnen kopen, dan is dit nog een veilige optie om de totale zonsverduistering te bekijken.

Neem een vergiet en hou dat loodrecht op de richting naar de zon. Leg vervolgens een groot blad wit papier op de grond. Op het papier zullen normaal gezien tientallen ronde lichtvlekjes te zien zijn, maar tijdens de eclips zullen het allemaal sikkeltjes zijn: een duidelijk weergave van de vorm van de verduisterde zon.

Of als je een lasbril met minimaal factor 14 hebt, dan kun je die ook opzetten.

waar kun je de totale zonsverduistering bekijken in Andalusië

Tip 3: Uitrusting

Als je een eclips wilt vastleggen, zorg dan voor een goede camera en een stevig statief. Vergeet niet om een zonnefilter, lasglas nr. 14 of een sterk grijsfilter op je lens te gebruiken. Kijk nooit door je zoeker, maar gebruik je liveview! De infrarood-straling wordt niet tegengehouden met het gebruik van deze filters en kan je ogen ernstig beschadigen.

Voor een beter zicht, kun je een verrekijker of telescoop gebruiken met de juiste zonnefilters. Laat je camera niet te lang rechtstreeks op de zon gericht staan. De camera wordt erg warm en kan beschadigd raken. Draai de camera daarom regelmatig weg van de zon of leg er een doek overheen.

Fotograferen van de totale zonsverduistering

Omdat je een totale zonsverduistering niet elke dag kunt meemaken, wil je zo’n bijzonder natuurverschijnsel misschien wel vastleggen op camera. Hier volgen wat tips van Chatgpt hoe je die zonsverduistering het beste kunt vastleggen. Vergeet niet vooraf wat proefopnamen van de zon te maken, zodat je op het moment supreme helemaal geoefend bent en precies weet welke camerainstellingen je moet gebruiken.

Benodigde Uitrusting

1. Camera: Een DSLR, spiegelloze camera, of een goede digitale compactcamera.
2. Telelens: Een lens met een brandpuntsafstand van minimaal 200 mm, maar idealiter 400 mm of meer.
3. Statief: Voor stabiliteit tijdens de opname.
4. Zonnefilter:Een speciaal zonnefilter voor je lens om de sensor en je ogen te beschermen tegen de felle zonnestralen.
5. Afstandsbediening of intervalometer:Om cameratrillingen te minimaliseren bij het nemen van foto’s.
6. Reservebatterijen en geheugenkaarten:Zodat je voldoende opslag en batterijduur hebt.

Voorbereiding

1. Zoek de locatie: Zorg dat je op een plek bent waar de totale zonsverduistering volledig zichtbaar zal zijn. Controleer de verduisteringsroute en timing. Dat is dus bij ons: Finca Las Nuevas in Álora!
2. Gebruik een zonnefilter: Plaats het zonnefilter op je lens voor de veiligheid.
3. Stel je camera in: Gebruik handmatige instellingen voor de beste controle:
ISO: Laag (ISO 100 of 200) om ruis te minimaliseren.
Diafragma: f/8 tot f/16 voor een goede scherpte.
Sluitertijd: Varieert afhankelijk van de fase van de verduistering; begin met 1/1000 seconde en pas aan naargelang nodig.
4. Focus: Stel handmatig scherp op de zon vóór de verduistering begint.

waar kun je de totale zonsverduistering bekijken en fotograferen

Fotograferen van de zonsverduistering

1. Beginfase (partiële verduistering): Fotografeer de beginfase met het zonnefilter op je lens. Gebruik korte sluitertijden (1/1000 tot 1/5000 seconde).
2. Totaliteit: Tijdens de totaliteit kun je het zonnefilter verwijderen. De corona van de zon is zichtbaar en je kunt langere sluitertijden gebruiken (1/4 tot 2 seconden). Experimenteer met verschillende instellingen om de details van de corona vast te leggen.
3. Na de totaliteit: Plaats het zonnefilter weer op je lens en ga terug naar kortere sluitertijden.

Een fijn verblijf waar je de totale zonsverduistering kunt bekijken

Finca Las Nuevas is gelegen in de bergen nabij Álora en Cártama, 40 minuutjes van Málaga, de luchthaven en de zee. Onze sfeervolle en ruime vakantiehuizen bevinden zich in een oude olijfboerderij. Vanaf ons bergje heb je een prachtig uitzicht op de totale zonsverduistering. Wil je alvast je accommodatie reserveren. Stuur ons dan een berichtje!

totale zonsverduistering bekijken bij Finca Las Nuevas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten