Als vrouw alleen op vakantie in Andalusië

Als vrouw alleen op vakantie in Andalusië gaan, kan een opwindend, verrijkend avontuur zijn. (Dit geldt natuurlijk net zo goed voor een man alleen op vakantie in Andalusië). Het betoverende Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, past perfect past bij de zoektocht naar zelfontdekking en avontuur. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en levendige cultuur, biedt de regio van Finca Las Nuevas een ideale omgeving voor een onvergetelijke solo-ervaring.

Andalusië is gezegend met een divers landschap, variërend van uitgestrekte olijfgaarden tot majestueuze bergen en prachtige stranden. Als vrouw alleen kun je genieten van de vrijheid om te wandelen in de adembenemende Sierra de Las Nieves, te ontspannen aan de Costa del Sol of te verdwalen in de charmante witgekalkte dorpjes van de regio.

Als vrouw alleen op vakantie in Andalusië

Als je alleen op vakantie gaat, betekent dat niet dat je in een groot onpersoonlijk hotel hoeft te verblijven. Steeds vaker komen vrouwen alleen bij ons voor een heerlijke vakantie op het bergje. Ze hebben de tijd aan zichzelf, ze kunnen eindelijk eens lekker ongestoord een boek lezen, genieten van een ontspannende dag bij het zwembad of ze gaan heerlijk slenteren door een van de witte dorpjes.

vrouw alleen op vakantie in Andalusië

Fijn en veilig verblijf voor een vrouw alleen in Andalusië

Sommige vrouwen vinden het fijn dat ze van te voren weten wat ze kunnen verwachten van hun accommodatie. Ze zoeken een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze zich veilig voelen en waar ze in geval van nood weten dat ze bij iemand terecht kunnen. Finca Las Nuevas is zo’n plek.

Wij hebben twee leuke knusse vakantiehuisjes voor 1-2 personen. Casa Sofia is een romantisch tiny house in een verbouwde hooischuur. Casa Maria is wat groter en heeft een aparte slaapkamer. Dit 1-2 persoons huisje bevindt zich in de oude olijfboerderij. Omdat er meerdere vakantiehuizen zijn, vijf in totaal, heb je vaak op het terras of bij het zwembad wat aanspraak van andere gasten. Maar ook als je de volledige rust zoekt, zijn er genoeg plekjes in de tuin om je terug te trekken.

tiny house leuk voor je vakantie alleen

Reizen naar Andalusië als vrouw alleen

Vanuit Nederland vlieg je vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen drie uur rechtstreeks naar Málaga. Op de luchthaven zijn diverse auto verhuurbedrijven waar je gemakkelijk en betrouwbaar een auto kunt huren. Wij geven je graag een lijst en kortingscode van de verhuurbedrijven.

Vanaf de luchthaven Málaga ben je in 40 autominuten op ons bergje. Dit is een heerlijke uitvalsbasis voor het maken van dagtrips. Op onze website hebben we diverse leuke uitjes beschreven.

Leuke steden om te bezoeken zijn Málaga, Córdoba, Granada en Sevilla, deze steden zijn doordrenkt met invloeden uit het Moorse tijdperk. Het verkennen van het Alhambra in Granada, een prachtig middeleeuws paleis, de Mezquita in Córdoba, een historische moskee-kathedraal het Alcázar in Sevilla, een koninklijk paleis of het Alcazaba in Málaga bieden een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis van de regio. Als vrouw alleen op pad gaan stelt je in staat om deze culturele schatten op je eigen tempo te verkennen en ze volledig te absorberen.

Ben je toe aan wat zon, zee en zand, dan zijn er aan de Costa del Sol veel leuke stranden te vinden, ook dat lees je op onze website.

alleen op vakantie in Andalusië

De cultuurliefhebber kan haar hart ophalen in Ronda en Antequera, in beide steden vind je een mix van verschillende bouwstijlen.

Naast veel informatie vind je op onze website ook een aantal ebooks met nog meer tips voor een leuke wandeling in de omgeving of leuke en lekkere restaurantjes.

Veiligheidstips voor het alleen reizen

Ga je voor het eerst alleen op vakantie in Andalusië, dan heb je misschien wat aan deze onderstaande tips.

Tip 1: Vermijd afgelegen gebieden ’s nachts en wees alert op je omgeving.

Tip 2: Houd belangrijke documenten, geld en waardevolle spullen veilig en overweeg een geldriem.

Tip 3: Laat iemand weten waar je bent en waar je naartoe gaat.

Tip 4: Vertrouw op je intuïtie. Als iets niet goed aanvoelt, zoek dan hulp.

alleen op zomervakantie in Andalusië

Al met al biedt Andalusië een prachtige en gastvrije omgeving voor vrouwen die alleen reizen. Door voorbereid te zijn en open te staan voor nieuwe ervaringen, kun je een onvergetelijk avontuur beleven in deze betoverende regio van Spanje.

Zien we je binnenkort bij Finca Las Nuevas?

bijkijk onze website voor beschikbaarheid!

Finca Las Nuevas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten