Boeken over Andalusië

Boeken over Andalusië zijn er in overvloed. Van leuke gidsjes over steden, boeken over de geschiedenis van de streek tot boeken die de belangrijkste bezienswaardigheden beschrijven. Maar er zijn ook leesboeken die zich afspelen in Andalusië.In dit blog nemen we je mee op een literaire reis door het zonnige zuiden van Spanje.

Andalusië, een land doordrenkt met geschiedenis, gekleurd door een rijke cultuur en gezegend met betoverende landschappen. Door de eeuwen heen hebben schrijvers zich laten inspireren door de charme van deze regio en hun ervaringen en observaties vastgelegd in boeken die een dieper inzicht bieden in de ziel van Andalusië.

Boeken over Andalusië

Als je jezelf wilt onderdompelen in de magie van deze regio nog voordat je deze regio gaat ontdekken, vraag dan snel het gratis ebook ‘ Books about Andalusia’ aan op onze website. Hier zijn alvast enkele boeken om je reis door Andalusië te beginnen.

Boek over Ronda

De bekende Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway had een sterke band met de prachtige stad Ronda, die je vanuit Finca Las Nuevas eenvoudig kunt bezoeken. Hij bezocht Ronda voor het eerst in de jaren dertig van de vorige eeuw en werd meteen betoverd door de schoonheid en de sfeer van de stad. Hemingway verbleef regelmatig in Ronda en het gebied eromheen, vooral tijdens zijn tijd in Spanje als correspondent tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Ronda, met zijn dramatische kliflandschappen en historische charme, bood Hemingway en vele andere schrijvers een inspirerende omgeving die zijn schrijven beïnvloedde.

Ronda, boeken over Andalusië

Hemingway schreef er aan zijn beroemde roman ‘Voor wie de klok luidt’, die de gebeurtenissen van de Spaanse Burgeroorlog belichtte. Hemingway’s liefde voor Ronda blijkt ook uit zijn beschrijvingen van de stad en zijn vermeldingen ervan in zijn correspondentie en memoires. Hij waardeerde vooral de stierenvechterscultuur van Ronda, die hij vaak bezocht en waarover hij schreef in zijn werk.

De stierengevechten blijft een controverseel onderwerp in Spanje. Voor de een is het een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur voor de ander is het je reinste dierenmishandeling. Wij sluiten ons aan bij de laatste groep.

Ontspannen boeken over Andalusië lezen

Wie zin heeft in een makkelijk te lezen boek, kan kiezen voor het boek ‘een optimist in Andalusië’.  Chris Stewart, een Britse auteur, en ex drummer van Genesis, vertrok begin van de jaren 80 naar de Alpujarras. Een berggebied aan de voet van de Sierra Nevada ten noordoosten van Málaga. Hij vestigde zich in een afgelegen regio van de Alpujarras en ging aan het werk als schaapsherder.

In zijn boek beschrijft hij zijn ervaringen in dit gebied. Het boek werd in 1999 gepubliceerd en al snel werd het een bestseller en trok wereldwijd de aandacht van lezers die geïnteresseerd waren in zijn avonturen als buitenlander die zijn leven in Andalusië opbouwde.

Bij ons op het bergje lopen ook twee herders met een kudde geiten. Hoe leuk is het dan, dat jij zittend onder de grote Johannesbrood boom met op de achtergrond het geluid van bellen van de grazende geiten hoort terwijl je het boek ‘De Alchemist’ aan het lezen bent.

De alchemist lezen in Andalusië

De Braziliaanse auteur Paulo Coelho schreef het boek in 1988. Het verhaal volgt de reis van Santiago, een Andalusische herder die op zoek gaat naar zijn persoonlijke legende. Onderweg ontmoet hij verschillende personages en leert hij belangrijke levenslessen over dromen, moed, doorzettingsvermogen en het volgen van zijn hart.

Boeken over de Spaanse burgeroorlog in Andalusië

De Spaanse burgeroorlog en de daarop volgende dictatuur hebben veel impact gehad op de Spaanse cultuur en dat is nog steeds merkbaar. Geen wonder dat er veel boeken over dit thema zijn geschreven.

Het boek ‘Die zomerochtend waarop ik van huis wegwandelde’ is erg waardevol voor de inwoners van Almuñécar. Zonder het te weten beschrijft de Britse schrijver Laurie Lee als eerste het leven van de badplaats in de provincie Granada in aanloop naar de spaanse burgeroorlog. Hij beschrijft zijn ervaringen (autobiografisch) als negentienjarige in deze stad en de mensen die hij ontmoette, en geeft zo een levendig beeld van het Spanje van die tijd. De ontmoetingen en ervaringen die Laurie Lee beschrijft, bieden inzicht in de politieke, sociale en culturele context van Spanje in de jaren 1930.

Vraag nu het gratis ebook ‘boeken over Andalusië’ aan

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, reizen of gewoon wilt wegdromen bij de betoverende schoonheid van Andalusië, in ons ebook vind je vele boeken die zich afspelen in Andalusië. Deze boeken bieden een rijke schat aan verhalen en inzichten. Van meeslepende romans tot diepgaande reisverslagen, ze nodigen uit om de magie van deze prachtige regio te ontdekken. Op onze website kun je dit informatieve ebook gratis aanvragen.

ebook Boeken over Andalusië

Kom je een boek over Andalusië bij ons lezen?

Zoals je al hebt kunnen lezen, is Finca Las Nuevas een heerlijke plek om ongestoord te genieten van het lezen van een boek. Maar het is ook een perfecte locatie om van hieruit dagtrips te maken naar bijvoorbeeld Ronda of Granada. Kijk op onze website voor beschikbaarheid.

boeken over Andalusië lezen bij Finca Las Nuevas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten