Comares, een mooi wit bergdorpje in Andalusië

Comares, een mooi wit bergdorpje in Andalusië. Het is gelegen in de Axarquía, een streek ten noordoosten van Málaga. Vanuit Finca Las Nuevas is dit een leuke dagtrip. In de video geven we je al een indruk van dit dorp.

Comares is het balkon van de Axarquía

Het kleine dorp ligt op een hoogte van zevenhonderd meter boven zeeniveau. Vandaar dat het ook wel eens het balkon van de Axarquía wordt genoemd. Hoewel het dorp niet groot is, is het zeker de moeite van het bezoeken waard. Wandelroute door Comares Vanuit Vélez Málaga leidt een kronkelende bergweg je omhoog naar het dorp Comares. Je komt langs amandel en olijfbomen. Eind januari begin februari, staan de amandelbomen in bloei wat de route er naar toe nog mooier maakt.

Wandelroute in het witte Andalusische bergdorp Comares

In Comares kun je via het volgen van keramieke voetjes een wandelroute door de dorp maken. Zo kom je op een eenvoudige manier langs alle mooie plekjes en bezienswaardigheden in Comares. De route duurt ongeveer een uur en hier en daar zitten er wat steile stukjes in.

Je komt het dorp binnen via een Moorse toegangspoort, dit is ook de plek waar je het beste je auto kunt parkeren. Naast Moorse overblijfselen is er nog een stukje Romeinse muur bewaard gebleven en helemaal boven in het dorp is nog een middeleeuws waterreservoir te bewonderen. De rijkversierde begraafplaats geeft een goed beeld van een typisch Spaanse begraafplaats.

In het dorp zijn wat leuke terrasjes om te genieten van de Spaanse sfeer.

Wil je de streek nog meer verkennen, maak dan nog een langere wandeling. Vanuit het dorp zijn er diverse bewegwijzerde wandelingen te vinden.

Comares, een mooi wit bergdorpje in Andalusië

 

Overnachten in een oude olijfboerderij

Zoek je nog een leuk vakantiehuis tussen de amandelbomen, dan ben je van harte welkom in onze vakantiehuizen bij Finca Las Nuevas.

Bekijk hier de beschikbaarheid bij Finca Las Nuevas

Finca Las Nuevas in het voorjaar

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten