Kerst in Málaga, wat is er te doen?

Kerst in Málaga, wat is er te doen? De stad is geweldig als je echt van kerstsfeer houdt, er is van alles te doen. Vermijd je de feestdagen liever, trek dan lekker de natuur in. Het weer is vaak heerlijk met kerst, dus perfect om een wandeling te maken of te genieten op een terrasje.

Málaga staat in de top 20 van beste Kerststeden in Europa

Málaga behoort tot de top 20 leukste steden om de kerstsfeer te proeven. Dit dankzij de vele kerstverlichting, de kerstbomen in de stad, de kerstmarkt, de kerststallen en nog veel meer. Hieronder lees je hoe je in Málaga in de echte kerstsfeer komt.

Kerstlichtjes in Málaga

De laatste vrijdag van november, is de dag dat de kerstverlichting in de stad Málaga aangaat. De winkelstraat Calle Larios wordt elk jaar omgetoverd tot een waar kerstspectakel. Tot 6 januari is er een sound and light show te zien.

Dit trekt elk jaar veel toeschouwers. Daarom zijn er geen vaste tijden meer voor de sound of light show, omdat dit vaak tot opstoppingen in de winkelstraat leidde.

Maar als je ‘s avonds in Málaga bent, ga je het vast meebeleven.

Kerstactiviteiten in Málaga

Kerst in Málaga; Video mapping

Naast de kerstlichtjes zal in de binnenstad een 3D sound and light show te zien zijn bij de kathedraal. Elke avond om 18.30, 20.00 en 22.00 uur tussen 28 november en 6 januari (geen show op 24, 31 december) kun je genieten van deze moderne techniek.

Kerststallen bewonderen in Málaga

Door de hele stad zijn kerststallen te zien. De kerststal in het gemeentehuis is de grootste. Binnenkort zal ik een route toevoegen waar de kerststallen nog meer te bewonderen zijn.

Kerstsfeer in Málaga

Kerst in de lucht van Málaga stad

Dit jaar zal ook de lucht in de stad Málaga in kerstsferen te zien zijn. Honderdtwintig drones zullen op verschillende data en tijden de lucht versieren. De drones zijn het beste te zien vanaf Plaza de la Marina, Muelle Uno en het Gibralfaro.Data: 3 en 9 dec (20.30) 4,5,6,7, 23 dec: 20 uur

Sprookjesachtige lichtjes in de botanische tuin

Net buiten Málaga gaat de kerstsfeer verder. Vorig jaar was de Botanische tuin in Málaga volledig omgetoverd in kerstsferen. Duizenden lampjes verlichten de bomen en planten in deze mooie tuin. Een geweldige belevenis, die ook dit jaar weer te zien zal zijn van 27 november tot 8 januari.

Vergeet niet van te voren online een entreekaart te kopen. De prijzen varrieren van 10 tot 14 euro p.p. Omdat er beperkte parkeergelegenheid is, is het verstandig om in het centrum van Málaga de speciale bus naar de Botanische tuin te nemen. (Lijn 91 vanaf het treinstation Vialia, busticket kun je samen online kopen bij je entreekaart.)

Kerst in de botanische tuin in Málaga

Kerst in de provincie Málaga, wat is er te doen? 

In het binnenland van Andalusië, zo’n 90 km van Finca Las Nuevas ligt het dorp Rute. Dit kleine dorp heeft een hoge concentratie van kleine musea die zorgen voor een leuke dag uit in kerstsfeer.

Rond Kersttijd kun je het Galleros artesanos; Belén de Chocolate bezoeken. Hier worden de typische Kerst koekjes gemaakt. Deze koekjes worden in alle supermarkten en stalletjes in elk dorp en stad verkocht. De koekjes zijn los verpakt.

Behalve de koekjes, kun je hier ook een enorme kerststal van chocolade en een expositie over Turrón bekijken. Turrón, nougat is ook een typische spaanse delicatesse die veel wordt gegeten tijdens de kerstdagen.

Bijna bij de buren bevindt zich het Museo del Anís, waar je de geschiedenis van een distilleerderij van likeur kunt zien. Ook het Museo del Azúcar is hier in de buurt, waar je reproducties kunt zien van de belangrijkste gebouwen van Andalusië en andere landen gemaakt van suiker.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van ham, kun je een kijkje nemen in het Museo de Jamón.

Andalusische zoetigheden voor Kerst

Kerst in Spanje wist je datjes

Wist je dat..

… Spanjaarden Kerst vaak thuis bij familie vieren en veel restaurants gesloten zijn op 25 december?

… Spanje geen Tweede Kerstdag kent?

… De kinderen soms zowel op Kerstavond (24 dec) als tijdens Drie Koningen (6 jan) cadeautjes krijgen?

… Je op Oudjaarsavond rood ondergoed moet dragen, zodat je gegarandeerd een mooi nieuw jaar krijgt?

… Er op 6 januari optochten van Drie Koningen te zien zijn. Leuk voor kinderen.

De Kerst ontvluchten in Málaga

Wil je juist naar Spanje komen om te ontsnappen aan de Kerst. Dan ben je in Andalusië ook zeker op het goede adres. In december is het weer vaak nog heerlijk. Dit is een perfecte tijd voor het bezoeken van steden of om heerlijke wandelingen te maken. Als je nog een leuke accommodatie zoekt, dan ben je van harte welkom in onze vakantiehuizen bij Finca Las Nuevas.

Bekijk hier de beschikbaarheid bij Finca Las Nuevas

Finca Las Nuevas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten