Torremolinos, maar dan even anders

Torremolinos, maar dan even anders kan echt. Torremolinos roept bij velen waarschijnlijk een afschrikwekkend beeld op van grote hotelcomplexen en overvolle stranden. Toch zijn er ook een paar mooie plekjes te vinden.

Torremolinos was niet echt de plek die op onze verlanglijst stond. Wij houden niet van het massale en de drukte en we hoeven al helemaal geen friet van Piet te eten als we in het buitenland zijn. Laat staan hutje op mutje op een strand te liggen naast andere landgenoten.

Maar als je dan zo dicht bij de costa woont en toch een keer naar zee wilt, dan ga je er toch eens een keertje heen. En als je er wat vaker komt, ga je ook de buurt wat beter leren kennen en we moeten toegeven dat er toch best een paar plekjes zijn die ons hebben doen verbazen.

De botanische tuin van Torremolinos

Om maar meteen met het hoogtepunt te beginnen. De botanische tuin Molino de Inca is absoluut een aanrader. Wij hebben voordat wij naar Spanje zijn verhuisd een paar jaar in Azië gewoond. Heerlijk tussen de palmbomen en tropische planten. Misschien vandaar dat wij zo hebben genoten van een rondgang door deze botanische tuin.

De tuin is niet echt heel groot. De ingang is in een oude watermolen, waar vroeger graan gemalen werd. Het ingenieuze systeem om het water te gebruiken bij het malen van het graan is mooi om te zien. Er zijn wat mooie macquettes van de watermolen. En ook kun je een blik werpen in de grot waar een bron is en reden is dat Torremolinos is ontstaan.

In de tuin zijn volières met kleurige vogels en grote uilen en ook is er een Japanse tuin ingericht. Kinderen kunnen zich nog even vermaken in het labyrinth.

Torremolinos, botanische tuin

Het witte dorp Torremolinos

Bij Torremolinos denk je vast niet aan smalle straatjes, die steil omhoog lopen met aan weerszijde huizen met kleurige bloempotten aan de muur, of wel? Het oude dorpje is niet heel groot, maar het is wel leuk om even door te lopen en als je toch nog een souvenir wilt meenemen ook al is het voor in je kast met foute souvenirs.

Als je door de grootste winkelstraat van Torremolinos loopt; Calle San Miguel, kom je vanzelf bij een trap naar beneden. Hier vind je kleine winkeltjes met aardewerk, souvenirs en nog veel meer. Ook zie je nog een overblijfsel van een molen, waar Torremolinos haar naam aan te danken heeft (molinos zijn molens, torre is toren).

Wil je nog op een leuk plekje lunchen of dineren, dan kunnen wij zeker Restaurant Ibiza aanraden. De eigenaren maken van het etentje een echt feestje. Er is veel aandacht voor detail zowel aan het eten als aan de entourage.

Torremolinos, leuk restaurant

Leuke strandtenten in Torremolinos

Als je aan Torremolinos denkt, dan denk je aan strand, toch? We gaan niet zeggen dat je hier leuke idyllische baaitjes met rustige stranden vindt, maar als je strand, zee en vakantiegevoel wilt krijgen, dan ben je hier wel op de goede plek.

Als gasten ons vragen of wij een leuk strand weten, dan vragen we altijd wat de bedoeling is of wat ze in gedachte hebben. Voor sommigen is dit een prima strand voor anderen niet. Dus je mag het lekker zelf bepalen.

Het strand van Torremolinos is heel groot, ik denk zo’n 8 km lang en heeft zo wat onderverdelingen. Wij raden gasten van Finca Las Nuevas altijd aan om de afslag bij Parador de Golf te nemen in de buurt van de shopping mall Plaza Mayor. Vanuit Finca Las Nuevas is dit het dichtsbijzijnde strand, zo’n veertig minuten rijden.

Het strand het dichts bij Málaga gelegen is een wat smaller zandstrand onder de vertrekroute van de vliegtuigen. Dus wees voorbereid op wat lawaai. Dit is een naaktstrand, maar je mag er gerust met je zwemkleding tussen liggen.

Zonnen tussen de Spanjaarden

Iets meer naar rechts hiervan, begint het strand van Los Alamos. Dit vinden wij een fijn strand. Met een beetje mazzel parkeer je je auto direct tegenover het strand voor 1 of 2 euro per dag. Op dit strand zit je nog niet in de friet van Piet zone, maar lig je gezellig tussen de Spaanse families en vrienden groepen. Je hebt dus zeker het gevoel dat je in Spanje bent. Er zijn een paar plekjes met palmbomen, zodat je onder de bomen in de schaduw op het gras kunt liggen. Anders kun je je handdoekje uitleggen op het zand of een bedje met parasol huren bij een van de chirinquitos aan het strand.

Ben je op zoek naar een ‘stylish verantwoorde strandtent’ dan is La Palapa Beach Jazba erg leuk. Hier lig je onder een leuke parasol, hoor je een fijn muziekje en is er een gezellig ingericht restaurant bij zodat je je zo op Ibiza of tropisch oord kunt wanen.

Torremolinos, leuke strandtent

Loop je verder in westelijke richting dan begint op een gegeven moment het strand van La Carihuela. Hier worden denk ik al je vooroordelen over Torremolinos wel bevestigd.

Lekker plekje weg van de drukte

Hoe fijn is het om na een dag op het strand of in de drukte, de gekte achter je te laten en heerlijk rustig op je terras genieten van de zonsondergang en de zingende vogeltjes. Onze vakantiehuizen bij Finca Las Nuevas zijn lekker ruim en voorzien van alle gemakken. Gelegen 40 minuten van Torremolinos, de luchthaven en Málaga. Een prachtplek en goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen.

Bekijk hier de fijne vakantiehuizen.

Vakantiehuizen Finca las Nuevas

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten