Wandelen in de omgeving van Málaga

Wandelen in de omgeving van Málaga is verrassend leuk. Er zijn mooie wandelingen te vinden en elke heeft zijn eigen charme. In uiteraard een prachtige natuur, die net elke keer weer even anders is.

Wandelen in Pizarra

In ons ebook ‘walking trails’ geven je veel ideeën voor een lange of korte wandeling in de omgeving van Málaga. Als je een wandeling wilt maken met uitzicht op de groene Guadalhorce vallei, dan is deze wandeling in de Sierra de Gibralmora bij Pizarra een goede optie.

ebook wandelingen in Andalusië

Het is een relatief korte wandeling, naar een hoger gelegen uitkijkpunt, maar wel heel afwisselend.

Je begint in het bos, waar in het weekend veel Spaaanse families samen komen om te picknicken en te barbecuen. Daarna loop je tussen hoge rotsen door en klim je via een smalle stenen trap omhoog. Er is een mooie grot om even pauze te houden en het laatste stuk gaat via een smal bergpaadje met uitzicht op de Guadalhorce vallei.

wandelen in Pizarra

Wandelen in de omgeving van Málaga

De Guadalhorce vallei is een vruchtbare vallei langs de guadalhorce rivier die bij Málaga uitmondt in zee. Deze vallei staat bekend om de citrusbomen. Die aan weerszijde van de Guadalhorce rivier staan. Hier komen veel van de sinasappels en citroenen vandaan, die je in Nederland bij de supermarkt koopt. Ook kijk je uit op witte bergdorpjes zoals Álora, Casarabonela, Zalea, Cerralba, Coin en Pizarra.

wandelen in de provincie Málaga

Wandeling met een prachtig uitzicht

Op de top van de berg staat een groot standbeeld met het heilige hart van Jezus. In 1916 heeft een graaf opdracht gegeven om een tweeeneenhalf meter hoog beeld te laten maken. Het beeld met het heilige hart van Jezus was gemaakt in brons en gietijzer en stond op een draaiende plaat. Tijdens de burgeroorlog is dit beeld vernietigd en is er een kruis voor in de plaats gekomen.

In 1995 is het kruis vervangen door weer een beeld met het Heilige hart van Jezus. Om een idee te krijgen van deze wandeling, kun je deze vlog bekijken en in ons ebook vind je de route terug.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten