Fijn wintervakantiehuis in Andalusië

Een fijn wintervakantiehuis in Andalusië vinden, kan nog wel eens een zoektocht zijn. Niet alle huizen zijn beschikbaar of hebben verwarming en sommige zijn gewoon niet zo gezellig. Zoek niet verder. Casa Carmen bij Finca Las Nuevas is wat je zoekt!

Fijn wintervakantiehuis met houtkachel

Finca Las Nuevas is een meer dan honderd jaar oude olijfboerderij in de heuvels ten Noordwesten van Málaga. In het grote huis zijn nog drie andere vakantiehuizen en in de tuin staat nog een studio. De luchthaven, het strand en de stad zijn 40 minuten rijden.

Casa Carmen is een fijn wintervakantiehuis. Het is het grootste vakantiehuis bij Finca Las Nuevas en is voor maximaal vijf personen. Er zijn twee woonkamers zodat je lekker de ruimte hebt. In de grootste woonkamer is naast een verwarming ook een houtkachel voor wat extra gezelligheid. In de ruime eetkeuken staat een grote koelkast met ruim diepvriesvak. Er is ook een magnetron, oven en afwasmachine. Dus het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien, zodat je niet elke dag op stap hoeft.

Keuken Casa Carmen

Op de bovenverdieping zijn twee ruime slaapkamers en in de hal staat een vijfde bed. Ook is hier een tweede toilet. Vanuit het huis en vanaf het grote terras heb je een prachtig uitzicht op de tuin en de ondergaande zon. Het terras heeft een afdak, zodat je ook lekker droog kunt zitten als het regent. In de winter kun je soms de sneeuw op de bergen van de Sierra de las Nieves zien liggen.

Een vakantiewoning met een verleden

Zoals al geschreven, is Finca Las Nuevas een boerderij met een lange geschiedenis. Als je het oprijdpad oprijdt, zie je meteen aan de rechterkant een grote cirkel van geplaveide stenen. Dit is een era. In vroegere tijden werd hier het graan gedroogd.

wintervakantiehuis

Op de heuvels rondom Finca Las Nuevas werd vroeger namelijk graan verbouwd. Het stro werd opgeslagen in de schuur, die tegenwoordig is omgebouwd tot het knusse Casa Sofia.

Ook brachten de boeren uit de omgeving vroeger hun olijven naar Finca Las Nuevas. In de huidige woonkamer van Casa Carmen stond een grote olijfpers, waar de olijven werden geperst tot olie. Boven de bank herinnert een houten schroef nog aan deze tijd.

historisch tintje in Casa Carmen

In de andere woonkamer zitten nog twee amforen in de vloer verzonken. Deze aardewerken kruiken zijn meer dan twee meter diep en hier werd de olijfolie bewaard. In de huidige keuken van Casa Carmen stonden vroeger de geiten op stal. En de geitenwei was waar nu het gemeenschappelijke terras is.

woonkamer Casa Carmen

Wellness in Andalusië

Als in de wintermaanden het zwembad wat te fris is, dan kun je heerlijk genieten in de hottub in de tuin. Vanuit de hottub kijk je uit op de bergen. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op de ondergaande zon en later op de avond een fantastische sterrenhemel. Als je wilt, kun je afkoelen in het zwembad.

wellness in Andalusië

Casa Carmen is een fijn wintervakantiehuis voor in de winter in Andalusië. Kijk hier of het huis nog vrij is of als je nog meer foto’s wilt bekijken van het huis. In onderstaande video krijg je een impressie van dit gezellige wintervakantiehuis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten