Wandeling door de Río Chillar

Een wandeling door de Río Chiller is perfect voor heel warme dagen. Een wandeling maken tijdens een hittegolf lijkt misschien een beetje raar, maar het kan echt.

Warm weer maakt je soms een beetje futloos. Maar ben je het zat om de dag bij het zwembad door te brengen en wil je gewoon weer lekker actief bezig zijn. Waarom ga je dan niet wandelen?

Waar begint de wandeling voor de Río Chillar?

De wandeling door de Río Chillar stond al een tijdje op ons wenslijstje. Maar nu hebben we dan de tijd gevonden om deze rivierwandeling te gaan maken. Vanaf Finca Las Nuevas rijd je binnen anderhalf uur naar Nerja.

De wandeling begint net iets buiten het stadje. Wij hebben de auto geparkeerd in Calle Mirto. De navigatie zal je nog anderhalve kilometer door laten rijden, maar daar mag je officieel niet parkeren. Dus als je geen boete wilt, parkeer je auto dan ergens in Calle Mirto.

De eerste 1,5 km zijn dus niet de leukste meters om te lopen, maar het is echt de moeite waard.

wandelen door een rivier

Voorbereidingen voor de de wandeling

Na de eerste anderhalve kilometer, kom je in de droge rivierbedding (althans in de zomer). Je loopt over stenen en later kun je niet anders dan door het water te lopen. Omdat de stenen glad kunnen zijn, is het handig om sportschoenen aan te doen. Die wat profiel hebben en ook een wat dikkere zool hebben, anders voel je al snel alle stenen onder je voeten. Vergeet ook niet om een waterdichte tas mee te nemen, zodat je spullen droog blijven, mocht je uitglijden of je achterganger je als grap lekker nat maakt.

Het lijkt ons altijd zo leuk als we een gezellige theetuin met lekkere taartjes onderweg zouden tegenkomen. Maar helaas is ook dat bij deze wandeling niet het geval. Zorg dus dat je zelf voldoende drinkwater en andere versnaperingen bij je hebt.

Lengte van de Río Chillar wandeling

Als je helemaal naar de waterval op het eind wilt lopen, ben je ongeveer 7 km aan het lopen. En die zelfde weg moet je ook weer terug. De heenweg loop je stroomopwaarts wat het wandelen iets zwaarder maakt. Gelukkig gaat de terugweg daardoor wat sneller.

Wandelen met kinderen

Deze wandeling is zeker leuk om met kinderen te doen. Omdat het even duurt voordat het leuke stuk begint, moeten ze wel wat uithoudingsvermogen hebben, maar eenmaal bij het water zullen ze zich vast vermaken. En je hoeft natuurlijk niet tot het eind te lopen. Je kunt ook een wat dieper stukje rivier opzoeken en daar lekker zwemmen.

Heb je al zin gekregen in de wandeling? Met deze video heb je alvast een voorproefje.

Wil je nog een andere rivierwandeling maken, kijk dan hier eens.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten