Kindvriendelijke dorpjes in Andalusië

Wist je dat er leuke kindvriendelijke dorpjes in Andalusië dorpjes zijn? Ze zijn niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Als kind heb ik heel wat dorpjes met mijn ouders bezocht. Met name in de vakantie bezochten we altijd wel een aantal pitoreske dorpjes. Een bezoekje aan de plaatselijke kerk mocht dan niet ontbreken. Ik vond het maar saai, tenzij er een speeltuin te vinden was.

Kindvriendelijke dorpjes in Andalusië

Het Smurfendorp

In Andalusië kun je dorpjes bezoeken die kindvriendelijk zijn, zodat het hele gezin een leuk dagje uit heeft. Een heel bekend dorp is Júzcar, beter bekend als het smurfendorp. In 2011 is dit pitoreske witte Andalusische bergdorpje helemaal smurfen blauw geverfd. Júzcar was uitgekozen om als decor te dienen voor de lancering van de smurfenfilm. En dan zou het toch wel heel leuk zijn als alle huisjes, inclusief kerk en gemeentehuis smurfenblauw zouden zijn. De inwoners van het dorp gingen akkoord en namen de kwast in de hand. Dit trekt natuurlijk behoorlijk wat aandacht en zo is het dorp omgedoopt tot smurfendorp.

smurfendorp Júzcar

Als je het super kindvriendelijke dorp binnen loopt sta je oog in oog met een enorme smurf en verderop in het dorp zijn muurschilderingen van Gargamel en andere smurfen te vinden. Officieel mag Júzcar zich niet meer profileren met de smurfen, omdat zij geen rechten aan de filmmaatschappij willen betalen. Daarom is het dorp nu omgedoopt naar La Aldea Azul, het blauwe dorp. Het dorp is dus nog steeds blauw en er worden in de weekenden en vakanties diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd.

kindvriendelijk dorp in Andalusië

De omgeving van Júzcar is prachtig met mooie bossen en op de weg ernaar toe kun je een stop maken om Ronda te bekijken.

Rondvliegende heksen in een kindvriendelijk dorp?

Voor wie op zoek is naar wat stoerders, kan terecht in het dorp Soportújar. Het schijnt dat hier echt heksen hebben gewoond. Ooit zijn de Moren verdreven uit dit gebied. Er moesten toen weer nieuwe inwoners worden gezocht.

Heksendorp in Andalusië

Deze kwamen uit de Noordelijke provincies van Spanje. Deze Galiciers staan bekend om hun Keltische roots, waarbij bijgeloof en hekserij onderdeel uitmaakten van hun tradities. Het verhaal gaat dat de bevolking dit stil wilden houden, maar al snel werd er in de omliggende dorpen gefluisterd over samenzweringen in Soportújar en ook werd er wel eens een overvliegende heks gesignaleerd.

Soportújar

Tegenwoordig worden er meerdere heksenevenementen in dit witte dorp georganiseerd. En ook in het dorp kom je meerdere dingen tegen, die doen vermoeden dat er nog heksen in het dorp wonen! Wij hebben een vlucht gemaakt op de enorme grote bezem die midden op de straat geparkeerd stond en ook werden we getrokken naar het snoephuisje van Hans en Grietje.

kindvriendelijk dorp

De Alpujarras is een gebied dat net ten zuiden van de Sierra Nevada ligt. Naast Soportújar zijn ook de nog wat hoger gelegen bergdorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira de moeite waard om te bezoeken.

Bergdorpjes van de Alpujarras

De Alpujarras liggen niet helemaal naast de deur van Finca Las Nuevas, maar je kunt er een fijne lange dag van maken en wellicht afsluiten met een plons in zee op de terugweg. Check onze website voor wat prachtige strandjes.

Ben je op zoek naar een ruime kindvriendelijk vakantiehuis?
Wij kijken er naar uit jullie te mogen verwelkomen bij Finca Las Nuevas! Bekijk onze website voor beschikbaarheid.

Finca Las Nuevas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten