Mijas wandeling in de bergen; vlog

Mijas, wandeling in de bergen gecombineerd met een wandeling in een wit Andalusisch bergdorpje. Mijas Pueblo is een van de vele mooie witte Andalusische bergdorpen. Gelegen boven de drukte van de Costa del Sol. Het dorp heeft leuke smalle straatjes met gekleurde bloempotten aan de wit gekalkte muren van de huizen. Waar je ook heerlijk kunt wandelen?

Mijas wandeling in de bergen

Sommigen vinden het dorp te toeristisch, terwijl anderen er helemaal van gecharmeerd zijn. Met name in de zomermaanden kan het dorp aardig vollopen met toeristen. Of het iets voor jou is, kunnen wij niet zeggen. Maar het leuke is dat je er ook heerlijk kunt wandelen. Op die manier kun je een leuke combinatie maken van natuur en cultuur en heb je zowiezo een geslaagde dag!

Mijas

Uitzicht op Afrika

De wandeling gaat door de Sierra de Mijas, een bergketen gelegen boven Mijas Pueblo. Omdat hier weinig beschutting is, is de wandeling uitermate geschikt om in het najaar, winter of voorjaar te lopen. Zo loop je lekker in de zon en kun je genieten van prachtige vergezichten. Op een heel heldere dag kun je als je over zee uitkijkt Afrika zelfs zien liggen. Met een beetje geluk zie je nog berggeiten.

De Wandelroute

De route is lineair, maar doordat je ‘m kunt onderbreken met een bezoekje aan Mijas Pueblo is het absoluut niet erg om via dezelfde weg terug te lopen. Het beginpunt van de wandeling en andere informatie over deze wandeling lees je in ons gratis ebook walking trails.

Uiteraard kun je de route ook beginnen vanuit Mijas Pueblo, maar wij vinden het lopen van de route in omgekeerde volgorde juist leuk omdat je dan de stop in Mijas in het midden hebt. Je kunt het dorpje dan even bekijken, misschien een terrasje pakken en dan de wandeling weer vervolgen.

 

P.s. wil je meer witte dorpjes bezoeken, kijk dan eens verder op onze website.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten