Granada dagtrip

Granada wordt vaak in een adem genoemd met Córdoba, Sevilla en Málaga, de prachtige culturele steden van Andalusië. Elke stad heeft zijn eigen highlight. Voor Granada is dat het Alhambra een imposant complex uit de Moorse tijd.

Veel gasten van Finca Las Nuevas maken een dagtocht naar het twee uur verder op gelegen Granada. Behalve het Alhambra is Granada een gezellige en mooie stad om in rond te slenteren. Maar ook onderweg valt er nog meer te beleven.

Granada wandelen door een canyon

Wandelen door een Canyon in de buurt van Granada

Op de heenweg kun je een stop maken bij Monachil. Hier kun je een prachtige wandeling maken door cañon de Los Cahorros. Zeker in de zomer is dit een leuke wandeling. Je wandelt vanuit het dorp langs de rivier over zandpaden, hangbruggen, smalle paadjes en soms smalle betonnen richels langs het water. Je leest er meer over in ons ebook ‘Walking trails’ die je gratis kunt aanvragen op onze website.

Granada los Cahorros

Wanend in een sprookje van 1001 nacht in Granada

In Granada aangekomen, torent het Alhambra hoog op een heuvel boven de stad uit met daarachter de bergen van de Sierra Nevada. In de winter zorgen de bergen voor een nog mooierplaatje als de bergen bedekt zijn met een laag sneeuw. Het Alhambra is een imposant complex bestaande uit een fort, paleizen, een klooster en tuinen. Niet voor niets staat dit monument op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naast bouwwerken uit de Moorse tijd, zijn er ook invloeden te vinden uit de Renaissance. Het Alhambra heeft een oppervlakte van140 duizend vierkante meter, dus je kunt er met gemak een paar uur vertoeven.

Granada Alhambra

Vergeet niet van te voren kaartjes te bestellen want anders kun je het mooiste niet bezoeken; het Nasrid paleis.

Een paleis dat je zo doet wanen aan het sprookje van 1001 nacht. Het paleis is schitterend gedecoreerd met kleurrijke tegeltjes, waterpartijen, mooie doorkijkjes en heel veel meer. De officiële website waar je de goedkoopste entreekaarten kunt vinden vind je hier.

Nog een tip: Op je ticket staat een tijd, dit is de tijd dat je het Nasrid paleis kunt bezoeken. Gasten dachten dat ze op deze tijd het Alhambra complex in konden en werden nadat ze alles rustig hadden bekeken niet meer toegelaten in het Nasrid paleis.

Heb je geen ticket meer kunnen kopen, dan is het toch nog de moeite om de heuvel naar het Alhambra te beklimmen, omdat er een aantal dingen gratis toegankelijk zijn, zo krijg je toch nog een beeld van deze schitterende bezienswaardigheid.

Dwalen door het centrum van Granada

Het centrum van Granada is ook zeker leuk om te bezoeken. Er zijn veel nauwe straatjes met winkeltjes, die je een beetje doen denken aan een afrikaanse souk. Geweldig uitkijkpunt Wil je eens van een afstand zien hoe groot het Alhambra eigenlijk is, dan moet je echt naar Mirador de San Nicolas lopen. Het is even klimmen, maar eenmaal boven heb je vanaf deze heuvel een prachtig uitzicht op het Alhambra.

Binnenstad van Granada

Wil je ook de avond doorbrengen in Granada dan is een bezoekje aan de wijk Sacromonte een aanrader. Deze wijk staat bekend als de zigeunerwijk en in de avond klinkt er vanuit de verschillende uit de heuvels gehakte bars in de Camino de Sacromonte muziek en zang. Dit is de plek in Granada om te genieten van flamenco.

De zon in de zee zien zakken

Een andere optie is om de namiddag en/of avond door te brengen aan zee. Je kunt Granada via een andere weg verlaten (richting Motril) om zo richting zee te rijden. De kust hier is in tegenstelling tot de kust ten westen van Málaga grilliger met kleine baaitjes met kiezelstranden. Voor een fijn strand, kun je op onze website kijken.

mooi strand na dagje Granada

Als je iets anders dan strand wilt, dan kun je bij Nerja de kust achter je laten en een klein stukje de bergen inrijden. Hier ligt na tien minuten rijden het mooie witte Andalusische bergdorpje Frigiliana. Erg leuk om een wandelingetje door de smalle straatjes te maken.

wit bergdorp Frigiliana

p.s. Wil je nog meer ideeën voor een fijne vakantie in Andalusië, dan geven wij je met alle plezier meer tips tijdens jouw verblijf bij ons op het bergje. Zien we je snel?

Bekijk onze vakantiehuizen!

Vakantiehuizen van Finca Las Nuevas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten