Past een vakantiehuis in Spanje binnen de anderhalve meter economie?

Past een vakantiehuis in Spanje binnen de anderhalve meter economie? Het toerisme ligt op zijn gat, onze vakantiehuizen staan er verlaten bij, het regent annuleringen en het postvak blijft leeg. Krantenkoppen met titels als ‘ga niet naar Spanje deze zomer’ trekken onze aandacht. Het is stil in Andalusië.

Ik was half maart al aan een blog begonnen, maar het liefst wil ik niet over het Corona virus schrijven. Er is al zoveel nieuws over, alle bedrijven sturen er nieuwsberichten over en het is het onderwerp van elk gesprek. Maar negeren kan al lang niet meer, daarom toch maar een blog, om te vertellen hoe wij het beleven en om toch nog wat positiviteit te delen.

Spanje in lockdown

Half maart 2020, 16 maart om precies te zijn, ging Spanje op slot. We hadden al maanden het akelige nieuws over COVID-19 in China gehoord. De situatie in Italië begon steeds erger te worden. Wij keken er naar en leefden verder. Niet wetend wat we konden verwachten. De Spaanse overheid sloot de scholen, sportcomplexen, musea, restaurants en café’s moesten de deuren sluiten. Alleen levensmiddelen winkels, benzinepompen en apotheken mochten open zijn. Onze kinderen gingen meteen van start met online schoollessen. De school was voorbereid en leraren waren geïnstrueerd.

Spanje in lockdown

Behalve dat wij nu de kinderen niet naar school hoefden te bregen, veranderden er voor ons eigenlijk niets. Op ons bergje is altijd werk, dus wij werkten rustig door. Al snel viel de term Pandemie. Het idee dat dit een gewone griep was, verdween. Het aantal Corona gevallen in Spanje nam een enorme groei. Met name Madrid leed grote verliezen.

De twee weken quarantaine veranderde in vier weken en morgen gaan wij de vijfde week in. Zoals het nu lijkt zal de lockdown tot 26 april a.s. duren, maar er is geen enkele zekerheid dat dit de echte einddatum zal zijn. Per twee weken wordt de situatie bekeken.

De Semana Santa, de heilige week voor Pasen is altijd het begin van het toeristisch seizoen in Spanje. Deze feestweek is zeker voor Andalusië heel belangrijk. In elk dorp zijn er processes die soms dag en nacht doorgaan. Mensen trekken er op uit, hebben picknicks met de familie. Maar dit jaar niet.

werken tijdens de lockdown

De natuur leeft door

Afgelopen week mochten alleen de mensen aan het werk in vitale beroepen. Al het andere werk werd stil gelegd. Op zowat elke rotonde stond de Guardia Civil of het leger te controleren. Je werd op de bon geslingerd als je te ver van huis was, te ver ging wandelen met je hond of met meer dan 1 persoon in deauto zat. De straten werden gedesinfecteerd, gele linten wapperden om speeltuinen en parken en de wegen waren verlaten. Er zijn al maanden geen mondkapjes te koop, maar de overheid vraagt de burgers als het kan een mondkapje te dragen. Dus mondkapje gemaakt van oude theedoek, linten en wat elektriciteitsdraad. Het aantal klanten in de supermarkt is flink gereduceerd, dus buiten met gepaste afstand in de rij voor de winkel.

mondkapjes voor Corona

Onze gedachten gaan uit naar de mensen die afscheid hebben moeten nemen van familieleden of vrienden die het virus hebben gekregen. We voelen mee met de mensen die klein behuisd wonen en soms niet eens een balkon hebben. Wat moet dat ongelooflijk heftig zijn.

Het is zo onwerkelijk, want hier op ons bergje leeft de natuur door, is het altijd stil. Wij kunnen nog een rondje over ons land lopen. We hebben alle olijfbomen en amandelbomen gesnoeid, zwaaien naar de buren en genieten van de kleurige voorjaarsbloemen. Alsof er niets aan de hand is.

Vakantiehuis met veel privacy

Dus als het reizen weer mogelijk is, dan denk ik dat je bij Finca Las Nuevas een heerlijke vakantie kunt gaan hebben. Hier op ons bergje heb je lekker de ruimte in je eigen vakantiehuis met keuken. Onze vakantiehuizen zijn groot, zodat de muren niet op je af komen. Op je privé terras kun je genieten van het lekkere weer en de bloemenpracht in de tuin. Je kunt hier in de omgeving uren lopen zonder iemand tegen te komen. Bij het zwembad zullen we de ligbedden wat verder uit elkaar zetten en creëren we extra plekken met ligbedden. Mocht je willen, dan halen we de boodschappen voor je in huis.

Dus als er weer groen licht komt van de overheid, World Health Organisation of wie dan ook, denk dan nog eens aan een relaxte vakantie bij Finca Las Nuevas.

Annuleringsrisico

Niemand kan zeggen wanneer reizen weer mogelijk is. Op dit moment hebben wij onze annuleringsvoorwaarden aangepast. Mocht er toch nog een negatief reisadvies zijn, dan blijft de betaalde reissom staan voor een vakantie op een ander tijdstip. Je verliest dus hoe dan ook niet je geld. En zeg nu zelf, op een gegeven moment wil je toch best even naar een andere omgeving en dan is een vakantiehuis op een Andalusisch bergje in de Spaanse zon toch niet zo’n gek idee, of wel?

Zeker in deze tijd waarderen wij het enorm als jullie rechtstreeks bij ons willen boeken, zodat wij geen hoge commissies hoeven aftedragen aan organisaties!

Hoop dat het jullie goed gaat!

Stay safe!

ander halve meter economie is hier geen probleem

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten