Tekenen en schilderen in Andalusië

Tekenen en schilderen in Andalusië is geweldig. De streek heeft een zeer gevarieerd landschap, van lange zandstranden tot pittoreske dorpjes en van glooiende heuvels met amandel- en olijfbomen, tot ruige rotsen.

Tekenen en schilderen als heerlijke ontspanning

Bij Finca Las Nuevas kun je heerlijk tot rust komen. Niets moet en alles kan. Je neemt hier heel makkelijk het rustige ritme van de Spanjaarden over. Sommige gasten vinden het heerlijk om lekker aan te ‘rommelen’ en te zien wat de dag brengt. Ze gaan op zoek naar wat papier, pennen, stiften of wat verf en raken geïnspireerd door de omgeving. Ze tekenen en schilderen het Andalusische landschap of wat er in hen opkomt. In de tuin hebben we op verschillende plekken bankjes staan, die uitnodigen om daar creatief aan het werk te gaan. Zo af en toe zien wij het resultaat van deze ontspanning.

tekenen in Andalusië

Gipsy onze Campo-poedel vindt het geweldig om model te staan, hoe meer aandacht ze kan krijgen hoe beter. Maar ook de mooie platte stenen nodigen uit voor mooie pen tekeningen.

tekenmodel van Finca Las Nuevas

 

Aquarelleren in Andalusië

In het voorjaar zijn de bermen van de zandpaden prachtig in bloei met veel kleurige bloemen, dit vormt een schitterend decor voor een aquarel. Hoe fijn is het om lekker in de zon te werken aan zo’n kleurrijk schilderij? Ook de lucht ziet er vaak als een kunstwerk uit. Soms lijken de wolken in de lucht wel op voorbij vliegende ufo’s. En ‘s avonds als de ondergaande zon de lucht rood heeft gekleurd kan dit je inspireren om de lucht te schildren of te tekenen en om te experimenteren met het mengen van de verf op je palet.

schilderen in Andalusië

Stilleven van schatten uit de natuur

Wij houden er van als mensen hun creativiteit hier laten stromen. Naast tekenen en schilderen maken sommige gasten stillevens van hun zelf gevonden schatten, zoals mooie stenen, veertjes, bloemetjes of zaaddoosjes van bomen en planten, die op de tuintafel worden uitgestald.  De natuur is zo mooi dat je er wel iets mee wilt doen. Laatst met het haardhout zagen, viel ons oog op de mooie knoestige wortels van een olijfboom. We hebben er in plaats van haardblokken zagen mooie schijven van gezaagd, die helemaal glad geschuurd, behandeld met olie en voilá mooie tapasplankjes zijn het eindresultaat! De houtstapel ligt er alleen nog wel!

stilleven van de natuur

Laat jij liever het tekenen en schilderen in Andalusië aan anderen over?

Mocht je nu niet zo handig zijn met schilderen en tekenen, dan kun je in Málaga altijd gaan genieten van prachtige Spaanse tafereeltjes in het Carmen Thyssen museum of een kijkje nemen bij de werken van de beroemde Spaanse schilder Pablo Picasso, die toevallig ook in Málaga is geboren! Houd je meer van eigentijdse schilderijen, dan is het CAC, Centro de Arte Contemporáneo de Málaga, een leuke optie of misschien wel een rondleiding door de wijk Soho, waar vele hippe muurschilderingen te zien zijn. Ben je liever wat actiever bezig, dan vermaak je je vast wel bij het Museo de la Imaginación in Málaga. Hier kun je onderdeel uit maken van 3D schilderijen kunt. Ook een leuk uitje met kinderen en tieners.

schilderkunst in Andalusië

Zien wij jou binnenkort tekenen of schilderen in Andalusië! Bekijk hieronder onze vakantiehuizen.

schilderij van Finca Las Nuevas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten