Córdoba, een gezellige stad in Andalusië

Córdoba, een gezellige stad in Andalusië. Een gezellige stad om in te verdwalen en een stad met prachtige bezienswaardigheden. In dit blog geven we je een aantal tips voor een leuke dag uit.

De stad Córdoba ligt op ruim twee uur rijden van Finca Las Nuevas. Maar omdat er weinig verkeer is, is het goed te doen als dagtrip vanuit onze vakantiehuizen.

Tip 1 Parkeren in Córdoba

Het slenteren in een stad, kan best vermoeiend zijn en meestal maak je ongemerkt ook aardig wat kilometers. Daarom is een parkeerplaats in de buurt van de binnenstad wel heel fijn.Wij vinden de parkeerplaats Centro Histórico aan de Avenida de los Custodios 2 handig. Als je de parkeerplaats oversteekt, loop je zo door de poort van de stadsmuur het oude centrum in.

Tip 2 De patios van Córdoba

Elk jaar, de eerste twee weken van mei, staat Córdoba in het teken van de bloemrijke hofjes; de patios. In het oude centrum van de stad schuilen er achter de deuren van vele huizen prachtige hofjes. Deze hofjes zijn van onder tot letterlijk bovenaan versierd met vele kleurige bloemen.

De bewoners van de hofjes strijden elk jaar om de prijs van mooiste hofje. Bezoekers mogen de hofjes bekijken. Vele zijn gratis, maar het geven van een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Voor sommige hofjes kun je een entreekaart voor meerdere hofjes kopen.

Mocht je nu niet in mei in de buurt zijn, dan zijn er diverse hofjes ook buiten deze twee weken te bezoeken. Meer informatie over La Fiesta de los Patios vind je hier.

de patios van Córdoba

Tip 3 Alcázar de los Reyes Cristianos

Dit is een prachtig fort en paleis met Romeinse en Moorse invloeden dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Córdoba. In de Romeinse tijd had het het karakter van een fort en later werd het een koninklijke residentie. Daarna deed dit complex lange tijd dienst als gevangenis.Vandaag de dag is het een museum waar prachtige mozaïeken te zien zijn. De tuinen van het complex zijn zeker de moeite waard. Het is verstandig om van te voren online kaarten te bestellen.
Alcázar in Córdoba

Tip 4: Mezquita

Het hoogtepunt van Córdoba is absoluut een bezoek aan de Mezquita. Dit bouwwerk staat op de wereld erfgoedlijst en is gebouwd als moskee. Het plattegrond was geïnspireerd op plattegronden van moskeeen in Damascus en Jeruzalem. Het gebouw is verdeeld in elf naven met talrijke rood/wit geverfde bogen.

Later is de moskee omgedoopt tot kathedraal en zijn er kapelletjes aan de zijkanten van het gebouw gebouwd. Kortom een heel bijzonder gebouw dat je zeker gezien moet hebben.

niet online een kaartje te kopen, dat voorkomt teleurstellingen.

mezquita van Córdoba

In de zomer kunnen de temperature in Córdoba aardig oplopen. Misschien een idee om een bezoek aan de Mezquita tussen 13 – 17 uur te plannen. In de kerk is het lekker koel en krijg je weer energie om daarna de stad verder te bekijken.

Tip 5: Juderia, de Joodse wijk

Rondom de Mezquita is het een wir war van smalle straatjes met gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Het is super leuk om hier wat door te dwalen en te verdwalen. Uiteindelijk kom je altijd wel weer een herkenningspunt tegen om je weg terug te vinden.

Tip 6: Romaanse brug

Córdoba is gebouwd aan de Gualdalquivir rivier. Ter hoogte van de Mezquita kun je deze rivier via de schitterende Romaanse brug oversteken. De brug is gebouwd in de eerste eeuw na Chr. En is sindsdien meerdere keren herbouwd. De laatste veranderingen zijn gemaakt in 1876.

Aan de overkant van de brug heb je een geweldig uitzicht op de zandkleurige bouwwerken van de oude binnenstad van Córdoba. ‘s Avonds is de oude stad mooi verlicht.

Córdoba in de avond

Córdoba, een gezellige stad in Andalusië met nog veel meer moois

Er is nog zoveel meer te beleven in Córdoba. Bijvoorbeeld het bekijken van de stallen van de Spaanse rijschool, mooie oude koopmanshuizen, het grote rechthoekige plein; Plaza de la Corredera. Bij dit laatste vind je ook veel gezellige restaurantjes en tapas barretjes en in de ochtend is een bezoekje aan de overdekte markt; Mercado de la Corredera leuk om te doen.

Córdoba en tapas

Ben je op zoek naar een fijn vakantieverblijf in Andalusië, bekijk dan de website van Finca Las Nuevas.

Finca Las Nuevas

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten