Motorvakantie in Andalusië

Een motorvakantie in Andalusië is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is een fantastische ervaring. Met zijn diverse landschappen, prachtige wegen en het zonnige klimaat is Andalusië een Populaire bestemming voor motorliefhebbers.

Steeds vaker komen wij motorrijders tegen. Dat is niet zo vreemd want de campo, zoals ze het platteland in Spanje noemen, heeft tal van mooie paden en wegen om heerlijke motorritten te maken. Vanuit Finca Las Nuevas kun je ook geweldige motorritten maken en zo genieten van een heerlijke motorvakantie.

off road motor rijden in Andalusië

Trans Euro Trail

Een veel gebruikte route bij een motorvakantie is TET. Als je ons een maand geleden had gevraagd of wij ooit gehoord hadden van TET, Trans Euro Trail, dan was het antwoord nee. Maar nu komen we het steeds vaker tegen. En eigenlijk voordat we het wisten, hebben we er ook al eens een trail van gereden.

Voor degene die TET nog niet kennen; de Trans Euro Trail (TET) is een offroad-routenetwerk over lange afstanden dat zich uitstrekt over heel Europa. Het is speciaal ontworpen voor avontuurlijke motorrijders en offroad-liefhebbers.

TET bestaat uit een netwerk van onderling verbonden onverharde wegen, paden en tracks die verschillende landen in Europa doorkruisen. Het biedt motorrijders de mogelijkheid om diverse landschappen, culturen en historische locaties te verkennen tijdens een motorvakantie.

De TET is gemaakt door een groep motorliefhebbers die een uitdagende en schilderachtige off-road route wilden uitstippelen die bereden kon worden op lichtgewicht dual-sport motorfietsen.

motorvakantie in Andalusië

De Trans Euro Trail is verdeeld in verschillende secties, die elk een specifieke regio of land beslaan. Zo is er ook een traject in Andalusië. Motorrijders kunnen ervoor kiezen om een specifiek deel te rijden of meerdere delen te combineren om langere ritten te maken.

De route wordt elke keer uitgebreid met nieuwe routes. Voor meer info en het downloaden van de route, klik hier

Een paar weken geleden kwamen wij een motorrijder tegen bij de Ermita de las tres Cruces, in de buurt van Cártama en Álora, dat slechts twee kilometer van ons huis gelegen is. Hij reed een route van de TET en was op weg richting Almogía. Dat was de eerste keer dat wij van TET hoorden.

motorrijden in Spanje

Motorvriendelijke vakantiehuizen voor een mooie motorvakantie in Andalusië

Op dit moment hebben wij bij Finca Las Nuevas gasten uit Groot Brittannië die een motorvakantie houden in Spanje.

Onze vakantiehuizen voor 1 tot 5 personen zijn van alle gemakken voorzien en zijn daardoor ideaal voor motorrijders. Er is een wasmachine en voor het zwembad of een dagje strand zijn er badlakens te leen.

ontspanning na een motorrit in Andalusië

De gasten verbazen zich over de variëteit aan wegen, zowel verhard als onverhard en de schitterende landschappen. Op een dag kun je een veelheid aan landschappen en natuur beleven en uiteraard kun je dit combineren met het proeven van de Spaanse cultuur.

Motorvakantie in Andalusië zonder eigen motor

Niet iedereen heeft de luxe om een eigen motor te hebben. Dat is geen probleem in Andalusië. In onze regio zijn er verschillende bedrijven die avontuurlijke tochten aanbieden voor zowel de beginnende als ervaren off road rijder. Zo kan iedereen genieten van een motorvakantie in Andalusië.

Een paar weken geleden heeft een gast, een ervaren motor crosser, een geweldige dagtocht gemaakt in de omgeving van Málaga. Hij kwam helemaal enthousiast thuis. Onze zoon zonder off road ervaring heeft ook bij Torro Trails een geweldige dag gehad.

motorrijden zonder eigen motor

In de buurt van ons bergje heeft een zeer succesvolle engelse coureur Graham Jarvis zijn eigen motor toer bedrijf. Je kunt hier trainingen voor beginners doen of enduro ritten boeken.

Heb je nog geen off road ervaring, dan biedt Enduropark Andalusia ook heel leuke opties aan op spiksplinter nieuwe BMW motoren. Robert kwam met een smile van oor tot oor thuis toen hij een tweedaagse training hier had gedaan. Voor meer info kijk hier.

Mooie motorroutes in Andalusië

Er zijn zoveel mooie motorroutes te bedenken tijdens een motorvakantie bij Finca Las Nuevas. Om een idee te krijgen, geven we hier wat voorbeelden.

Motorroute naar El Torcal

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke off-road route, dan moet je zeker binnendoor naar El Torcal rijden. Via de zandwegen door de campo, droge rivierbeddingen en af en toe een steil stukje omhoog, rijd je naar de bijzondere rotsformaties van El Torcal.

motorvakantie in Andalusië

Via een paar gehuchtjes kun je of via een andere zandweg terugrijden naar Finca Las Nuevas. Je komt dan ook nog langs een kurkeiken bosje.

Maar je kunt ook de verharde weg doorrijden richting Almogía en dan via een kronkelende bergweg via Cártama weer naar boven rijden.

Motorrit naar Ronda en via een indrukwekkende bergweg terug

Deze route gaat via de verharde weg, maar is zeker niet minder mooi. Onderweg naar Ronda kun je een korte stop maken in Setenil de las Bodegas, een van de mooiste dorpen van Spanje. Meer daarover zie je hier.

Ronda is een romantische stad die al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. In ons ebook hebben we een wandeling door dit gezellige stadje staan, die langs alle highlights gaat.

Motortocht naar Ronda

Ronda is hoog gelegen, waardoor je al snel op een prachtige bergweg rijdt, als je zuidwaarts rijdt, richting de kust. Zet je navigatie op Genalguacil en je zult genieten van de prachtige bergen, de tamme kastanje bomen en indrukwekkende uitzichten. De goede weg (A 369) kronkelt helemaal naar beneden naar de badplaats Estepona.

Vandaar kun je even de snelweg (A7) volgen, niet zo leuk, maar het is niet zo lang, om vervolgens bij Marbella de afslag naar Ojén te nemen. Via een mooie bergweg (A355) rijd je de Sierra de las Nieves over om via Coín en Álora weer naar Finca Las Nuevas te rijden.

Motortocht langs de Caminito del Rey

Deze tocht gaat het eerste stuk over zandwegen en later over bergweggetjes. Vanuit Finca Las Nuevas rijd je voorbij Ermita de las Cruces en dan via zandwegen met mooie uitzichten naar het el Santo beeld in Pizarra. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op de Guadalhorce vallei en de Sierra de las Nieves.

motortocht in Andalusië

Je daalt af naar de vallei om vandaar uit via een verharde weg weer omhoog te rijden op weg naar de Caminito del Rey en de stuwmeren van Ardales. De weg kronkelt langs de bergen en brengt je via een mooi natuurpark naar de meren. Je hebt hier een mooi uitzicht op de hangbrug van de Caminito del Rey. Er zijn hier wat leuke restaurantjes voor een lunch of een drankje.

Je kunt de weg langs de meren volgen en doorrijden naar de A357 richting Málaga. Bij Ardales kun je een mooie bochtige weg omhoog rijden, weer richting de Caminito del Rey. Je rijd een klein stukje dezelfde route, maar buigt in El Chorro af om via een andere bergweg terug te rijden naar Finca Las Nuevas.

Kijk hieronder voor een leuke motorvriendelijke accommodatie bij Finca las Nuevas.

Finca Las Nuevas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten