Route naar Caminito del Rey

Snelste route naar de Caminito del Rey

Vanaf Finca Las Nuevas kun je naar Cártama rijden. Bij de Lidl rechtsaf richting Coín en Marbella de A357 op. De snelweg gaat over in een tweebaansweg. Negeer de eerste twee afslagen voor Caminito del Rey. Bij Ardales neem je de afslag. Vanaf daar borden naar Caminito del Rey volgen. Je rijdt langs het stuwmeer naar boven.

Bij rotonde heb je links de officiële parkeerplaats, wij raden aan bij de rotonde rechtdoor te rijden. Als je onder tunnel door bent, zie je aan linkerkant een parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats loop je naar links voor 200 meter, aan de rechterkant van de weg gaat een tunneltje richting de ingang van Caminito del Rey. Vanaf hier is het nog 20 -30 minuten lopen naar de entree.

wandelen in Andalusië de Caminito del Rey

Andere optie: toeristische route en parkeren bij eindpunt Caminito del Rey

Neem de weg richting Álora; bij de oprit rechtdoor rijden. Net voor de steile S-bocht, sla je rechtsaf. Aan het einde van de weg, bij de T-splitsing rechtsaf. Je rijdt nu op de weg naar Álora. Deze weg wordt verhard. Bij de hoofdweg ga rechtsaf a343 richting Valle de abdalajis*

Bij hoge spoorbrug ga je linksaf. Rijd als maar rechtdoor. Op een gegeven moment is weg kapot, en rijd je door water. Is te doen! Kan zijn dat dit stukje weg weer hersteld is. Volg borden El Chorro. Na ongeveer 20 minuten zie je het stuwmeer en rijd je weg naar beneden. Aan linkerkant is groot hotel la Garganta. Aan rechterkant kun je je auto parkeren. Is het vol rijd dan langs het station (hier kun je opstappen op bus naar beginpunt Caminito). Rijd naar beneden, net voor de stuwdam is aan linkerkant een groot parkeerterrein waar je kunt parkeren.

* Bij de hoofdweg kun je ook linksaf slaan richting Álora. Bij de rotonde neem je de eerste afslag. Bij de volgende rotonde neem je de tweede afslag (hier staat ook bordje naar de Caminito del Rey). Vervolg de weg. Uiteindelijk zie je aan de rechterkant het stuwmeer met de stuwdam. Ga hier rechtsaf. Meteen links heb je een groot parkeerterrein.

De bus naar de Caminito del Rey vertrekt bij het station van El Chorro waar ook enkele parkeervakken zijn. Rijd hiervoor de weg door naar boven.