Wandeling door het water in Andalusië

Een wandeling door het water in Andalusië is heerlijk op warme dagen. Zeker als het in de zomer best warm is. In dit blog lees je meer over een verkoelende wandeling door het water in de buurt van Finca Las Nuevas.

Barranco Blanco

Tussen de dorpen Coín en Alhaurin el Grande vind je een avontuurlijke wandeling door het water. In het ravijn van de Alaminos rivier, oftewel Barranco Blanco kun je een prachtige wandeling maken.

Dit stukje natuur staat in groot contrast met het omliggende land. Langs de rivier is een weelderige begroeiing van riet, bomen en struiken in verschillende tinten groen. Heel anders dan de omgeving die in de zomer goudgeel kleurt.

Het gebied heeft zijn naam te danken aan de kalksteenrotsen die zich aan beide zijde van de rivier bevinden. De ondergrondse rivier komt hier ergens naar boven en zorgt het gehele jaar voor een aanvoer van kristalhelder water. Zelfs in de zomer is het water heerlijk koel.

waterwandeling Barranco Blanco

Wandelen tot het water aan je lippen staat

Vanaf de parkeerplaats volg je een asfaltweg naar beneden. Dit is niet het leukste stuk, maar de weg naar de parkeerplaats beneden is helaas in de zomer gesloten voor verkeer. Eenmaal beneden maakt de omgeving het goed en zie je al gauw een riviertje stromen. De wandeling voert je stroomopwaarts.

In het begin kun je nog proberen droge voeten te houden, maar al snel wordt de begroeiing langs de kant zo dicht, dat je toch het water in moet.

Het dragen van stevige schoenen is geen overbodige luxe, want de stenen in de rivier zijn glad en soms moet je ook over wat stenen klauteren. Loop je het ene moment nog tot je enkels in het water, een paar meter verder kun je zo tot je middel in het water staan.

Tip: Vergeet niet een waterdichte zak mee te nemen, zodat je je spullen droog kunt houden!

Na een half uurtje lopen, verbreedt de rivier zich en is er een meertje waar je kunt zwemmen. Het water is hier inmiddels tot aan je lippen gestegen. (Hoewel het hier in de winter ook helemaal droog kan staan.)

wandeling door een rivier in Andalusië

Wandeling combineren met zwemmen

Voor de avonturiers onder ons, hangt er een touw om je even als een echte Tarzan of Jane te voelen. Dit is een perfecte plek om even te pauzeren om daarna aan de terug weg te beginnen.

Eventueel kun je het meertje over zwemmen en aan het uiteinde de rotsen omhoog klimmen. Hierboven kom je bij een tweede grotere meer met als je geluk hebt een Waterval. Het ziet er paradijselijk uit hierboven, zodat je even vergeet dat je in Spanje bent.

wandelen en zwemmen bij Barranco Blanco

Download nu gratis ons ebook met deze wandeling en nog veel andere leuke wandelingen in Andalusië of bekijk ons filmpje over deze wandeling op onze website.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check de beschikbaarheid en prijzen

Vanaf 2 nachten