Parkeer tips

Málaga

Málaga is een heerlijke stad om te bezoeken. Als je met de auto naar Málaga gaat, parkeren we het liefst in de parkeergarage van Muelle uno. Dit is een ruime parkeerplaats aan de haven. Vanaf hier loop je zo het centrum in. Openbare toiletten vind je op verdieping -1.

Als je niet naar het centrum wilt rijden. Je kunt de trein nemen vanaf Cártama de Estación. Koop een retourticket (ida y vuelta) naar Alameda (Málaga centrum). Dit is een rechtstreekse trein. De dienstregeling kun je hier bekijken.

Je kunt ook naar het winkelcentrum Plaza Mayor aan de rand van Málaga rijden en vanaf daar de trein nemen.

Torremolinos

Torremolinos heeft een enorm zandstrand met een strandwacht. Er zijn een paar plekken met palmbomen en gras om van de schaduw te genieten. Wat wij leuk vinden aan Torremolinos is dat je altijd gemakkelijk een parkeerplaats vindt (kost 1 euro voor een hele dag) en het heeft een wandelboulevard die helemaal doorloopt tot Benalmádena (7km). Ook leuk om te wandelen als het wat frisser weer is.

Om er te komen: neem de A-357 naar Malaga, MA-20 naar Torremolinos, afslag Parador de Malaga Golf/Plaza Mayor, rotonde 5e afslag naar Playa.

Marbella

Iets verder weg en iets meer stijl. Het zandstrand in het centrum is druk en kleiner dan Torremolinos, maar Marbella heeft een prachtig oud centrum (Casco Antiguo) met witte huizen en kleine steegjes, vrij van verkeer. Parkeren doe je in een garage. We hebben een goedkope gevonden (3,50 per hele dag) in Calle del Calvario, op slechts 10 minuten lopen van het centrum en het strand.

Om er te komen: Neem de A-357 naar Coín, A355 naar Marbella.

La Cala de Mijas

Een gezellig zandstrand in een klein dorp. Een houten wandelpad leidt je langs de rotskust, met kristalhelder blauw water en op een heldere dag uitzicht op Afrika, helemaal naar Marbella. Je kunt het beste parkeren op het zanderige marktterrein, naast de snelweg vanuit Mijas. Op woensdag en zaterdag is hier een leuke openluchtmarkt.

Om er te komen: Neem de A-357 naar Coín, A-355 naar Marbella, MA-3303 naar Fuengirola/Mijas, A-7053 naar Mijas/La Cala de Mijas.

mooi strand bij La Cala de Mijas

Mijas Pueblo

Dit is een mooi wit bergdorpje. Parkeer je auto niet langs de weg, maar rijd naar de parkeergarage voor 1 euro per dag. Neem de lift naar de 10e verdieping en je staat midden in het dorp.

Setenil de Las Bodegas

Een van de mooiste dorpen van Spanje kan worden gecombineerd met een bezoek aan Ronda. Het dorp heeft een enorme overdekte parkeerplaats. Op het eerste gezicht zie je deze parking niet. Volg de hoofdweg langs het dorp. Als je langs deze weg niet kunt parkeren, volg dan het parkeerbord. Je zou kunnen denken dat de parkeerplaats ver buiten het dorp ligt. Relax, volg gewoon de borden. Met een omweg kom je aan de andere rand van het dorp uit bij een parkeergarage waar je voor 1 euro per dag kunt parkeren. Vanaf hier ben je precies waar je wilt zijn.

Setenil de las Bodegas nabij Ronda